ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στο debate Μπάιντεν - Τραμπ:«Δεν έχω ξανακούσει τόσες ανοησίες»

«Έκανε σεξ με πορνοστάρ ενώ η γυναίκα του ήταν έγγυος και λέει ότι είναι ειλικρινείς»

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην αντάλλαξαν χειραψία κατά τη διάρκεια του πρώτου debate ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αυτό που κατάφεραν ήταν να προσφέρουν άπλετο παραπολιτικό περιεχόμενο, ανταλλάσσοντας κατηγορίες για την κυβερνητική διαχείριση.

Βλέποντας κανείς το debate μεταξύ των υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ, παρατήρησε πως πέρα από τις αλληλοκατηγορίες για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, της ακρίβειας, του πολέμου στην Ουκρανία, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ ακολούθησαν το «μοτίβο» της προσβολής, για να περιορίσουν τον εκάστοτε πολιτικό τους αντίπαλο.

Εκφράσεις όπως «είσαι χαμένος, γκρινιάρης, κλαψιάρης, Παλαιστίνιος» μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της πολιτικής διαμάχης μεταξύ νυν και τέως προέδρου των ΗΠΑ, η πολιτική κόντρα των οποίων θα συνεχιστεί μία ημέρα πριν από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της χώρας, την 10η Σεπτεμβρίου.

Οι ατάκες φωτιά στο debate μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την επίθεσή του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, αφηγούμενος αυτό που φέρεται να του είπε ένας στρατιωτικός στρατηγός: ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τους βετεράνους «ένα μάτσο χαμένους και κορόιδα».

«Ο γιος μου δεν ήταν χαμένος. Δεν είναι κορόιδο» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας για τον εκλιπόντα γιο του, Μπο, ο οποίος υπηρέτησε στον αμερικάνικο στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Στη συνέχεια, κουνώντας το δάχτυλό του στον αέρα προς τον αντίπαλό του, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Εσύ είσαι το κορόιδο. Εσύ είσαι ο χαμένος».

Ο Τραμπ, με την πλάτη στον τοίχο, απάντησε πως η φράση ήταν ψεύτικη: «Το να νομίζεις ότι θα έλεγα, μπροστά σε στρατηγούς και άλλους, "κορόιδα και χαμένοι" είναι κάτι εκτός πραγματικότητας».

«Το έβγαλε από το μυαλό του τα κορόιδα και τους χαμένους. Οπότε θα πρέπει να μου ζητήσει συγγνώμη αμέσως τώρα» συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας στην ίδια απάντηση στον Δημοκρατικό αντίπαλό του.

Η υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς ως επιχείρημα του Μπάιντεν

«Έκανε σεξ με πορνοστάρ ενώ η γυναίκα του ήταν έγγυος και λέει ότι είναι ειλικρινείς» είπε ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς. «Αν κατάλαβε κάποιος τι είπε να μου πει και εμένα γιατί δεν κατάλαβα» σχολίασε ο Τράμπ τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ!

«Ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στη συντονίστρια της «τηλεμαχίας», Ντάνα Μπας, ότι θα δεχόταν τα αποτελέσματα του 2024 αν ήταν «δίκαια».

«Είσαι ένας κλαψιάρης» είπε ο Μπάιντεν στον Τραμπ, για την άρνησή του να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020. «Αμφιβάλλω αν θα τα δεχτείς, επειδή είσαι τόσο κλαψιάρης. ... Κάτι έσπασε μέσα σου όταν έχασες την τελευταία φορά».

Ο Παλαιστίνιος Μπάιντεν ως επιχείρημα του Τραμπ

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε τον ρόλο του Τραμπ στην αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά την οποία πολλές αμερικανικές πολιτείες απαγόρευσαν ή επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στις επεμβάσεις διακοπής της κύησης.

«Είναι τρομερό αυτό που κάνατε», τόνισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ εάν οι ΗΠΑ είχαν έναν «ηγέτη», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι συμπεριφέρεται «σαν Παλαιστίνιος», αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα έπρεπε να αφήσει το Ισραήλ «να τελειώσει τη δουλειά», αλλά «δεν θέλει να το κάνει». «Έχει γίνει σαν Παλαιστίνιος, αλλά δεν τον συμπαθούν γιατί είναι πολύ κακός Παλαιστίνιος. Είναι αδύναμος», υποστήριξε ο Τραμπ, για να λάβει αργότερα από τον Μπάιντεν την απάντηση ότι δεν είχε ξανακούσει τόσες ανοησίες.

Πηγή: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X