ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναληθής ο ισχυρισμός Τατάρ για αμνηστία Αϊκούτ

Αναληθής ο ισχυρισμός Τατάρ πέρι πρότασης Γκουτέρες για αμνηστία στον Αϊκούτ

ΚΥΠΕ

Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι κατά το άτυπο τριμερές δείπνο στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να δώσει αμνηστία στον Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος κατηγορείται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, αναφέρουν πηγές στο ΚΥΠΕ.

Αντίθετα, προσθέτουν, είναι ο ίδιος ο κ. Τατάρ που έθεσε το θέμα κατ’ επανάληψη, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, ειδικά σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε, επίσης, αναφορά σε κοινή επιστολή που έστειλαν ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα για το θέμα, με την οποία ζητούν τον τερματισμό του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, ως ένα κρίσιμο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον δρόμο για τη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση