
24news team
Τροχοδρομείται η αύξηση των βουλευτών σε 66, από τους 56 που είναι σήμερα. Οι επιπλέον δέκα, βάσει πρότασης νόμου, θα εκλέγονται ως επικρατείας. Γίνεται λόγος και για οριζόντια ψηφοφορία.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, ενημέρωσε γραπτώς την κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών, στις 9 Απριλίου, ότι δεν φέρει ένσταση στις προτάσεις νόμου για θεσμοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας και της αριθμητικής αύξηση των βουλευτών, με επιπλέον δέκα που θα εκλέγονται ως επικρατείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρεται, θέτει την Υπηρεσία Εκλογών στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων για να αντιμετωπιστούν τα τεχνοκρατικής ή πρακτικής φύσεως ζητήματα που θα προκύψουν στην περίπτωση που αποφασιστεί η ψήφιση των προτεινόμενων νομοθεσιών σε νόμους.