ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η μετακίνηση του Γ. Παντελή σημαίνει πολλά»

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Πετρίδη

24news team

Στη μετακίνηση του Γιώργου Παντελή από τη τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε με δημόσια τοποθέτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ασκώντας κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Πετρίδη στην πλατφόρμα «Χ»:

1. Για πρώτη φορά μετακινείται Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ. Ο μ. Χριστόφιας, όταν διαφωνούσε έντονα με τις τεχνοκρατικές προτάσεις των τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ τους αποκάλεσε «Μανδαρίνους» και ακολούθησε τις δικές του πολιτικές. Δεν προσπάθησε να τους αποδημήσει.

2. Ο Γ. Παντελή, οικονομολόγος με όλη του την καριέρα στο ΥΠΟΙΚ, πέρασε όλα τα στάδια ανέλιξης στο ΥΠΟΙΚ, και για όσους γνωρίζουν είχε καθοριστικό λόγο στην ανάκαμψη από το 2013, τις αναβαθμίσεις τις οικονομίας, την κρίση του κορωνιού, την ανάπτυξη. Η γνώση και εμπειρία του στη διαχείριση της οικονομίας είναι χωρίς προηγούμενο, και ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Κύπρο.

3. Είναι ο άνθρωπος που τόσα χρόνια γνωρίζουν καλά και χαίρει όσο κανένας άλλος μεγάλο κύρος και σεβασμό και στο εξωτερικό, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΤΕ, την ΔΤ, σε όλους τους οικονομικούς εταίρους της Κύπρου, και μπορεί να υπερασπίζεται, τα συμφέροντα της Κύπρου.

Στην πολιτική οφείλεις να καταγράφεις και να λαμβάνεις υπόψη τις απόψεις των τεχνοκρατών. Κανείς δεν σε αναγκάζει να τις ακολουθήσεις.. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό έκανα και εγώ (καλώς ή κακώς) όταν δεν συμφωνούσα με τις τεχνοκρατικές προτάσεις.

Η τεχνοκρατική άποψη, δεν πρέπει να είναι μόνο ανεκτή αλλά και θεμιτή. Πολλές φορές λειτουργεί ως αντίβαρο για προβληματισμό, σε μη τεκμηριωμένες ή λαϊκίστικες πολιτικές προτάσεις. Και αυτό κάνουν κάποια τμήματα στη ΔΥ, αυτό έκανε πάντα και ο Γ. Παντελή. Είτε ενδεχομένως αυτές αφορούν δαπάνες, είτε ίσως την μη τεχνοκρατική τεκμηρίωση της βιωσιμότητας του GSI.

Αν ως πολιτικός θεωρείς αυτή την άποψη ανάθεμα και θέλεις να τη φιμώσεις ή να την τιμωρήσεις, τότε αυτό παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η μετακίνηση του Γ. Παντελή δεν αποτελεί τίποτε παρά μια πολιτική μετακίνηση (ή τιμωρία), αν αληθεύουν μάλιστα πληροφορίες στα ΜΜΕ ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός του δεν ήθελε τη μετακίνηση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση