ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ούρσουλα-Πρόεδρος: Εγκαινίασαν την νέα αίθουσα Αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν Πάφου (ΦΩΤΟΣ)

Αποτελεί επέκταση του κρατικού νοσηλευτηρίου και έγινε βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη νέα Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, εγκαινίασαν σήμερα το πρωί σε σεμνή τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, αποτελεί επέκταση του κρατικού νοσηλευτηρίου και έγινε βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει μέχρι και 27 σταθμούς αιμοκάθαρσης αναλόγως και με τις ανάγκες της Επαρχίας Πάφου.

Εκτός, από την κανονική Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η νέα Μονάδα διαθέτει ξεχωριστή Μονάδα Αιμοκάθαρσης για τους οροθετικούς ασθενείς (φορείς Ηπατίτιδας Β) το λεγόμενο yellow unit που βρίσκεται στο 2ο όροφο, το οποίο μέχρι σήμερα, όπως είπε, δεν διαθέταν και ασθενείς από την Πάφο μετέβαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στη Λευκωσία και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Παράλληλα έγινε μέριμνα για την κατασκευή ξεχωριστής Μονάδας για ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα όπως π.χ. COVID– 19. Σημειώνεται ότι η ανέγερση και ο εξοπλισμός της υπερσύγχρονης μονάδας, συνολικού κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ταμείο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και από εθνικούς πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση