ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πανό στα κατεχόμενα για τους Ελληνοκύπριους (ΦΩΤΟ)

Πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών

24news team

Πλήθος κόσμου στα κατεχόμενα συμμετείχε χθες σε πορεία που κατέληξε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών. Κρατούσαν, μεταξύ άλλων, πανό με τη φωτογραφία τεσσάρων ατόμων, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Ένα άλλο πανό μάλιστα έγραφε στην ελληνική γλώσσα: «Δεν θα μπορείς να καταστρέψεις τους Τουρκοκύπριους». Οι δε ομιλίες στην εκδήλωση είχαν έντονο πολιτικό χρώμα και είχαν στόχο να παρουσιάσουν τους Ελληνοκύπριους ως αδιάλλακτους, αλλά και ότι επιθυμούν την παγίωση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, πάντα κατά τον ισχυρισμό τους, την οποία χαρακτήρισαν άδικη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κατεχόμενα, τη διαμαρτυρία διοργάνωση η ούτω καλούμενη «Προστασία δικαιωμάτων και πρωτοβουλίας», η οποία στοχεύει όπως αναφέρεται, στο να προστατεύσει τον τομέα των ακινήτων και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα, καθότι όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται στο στόχαστρο της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων μέσω διαφόρων επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων, μίλησαν για «άδικη σύλληψη και κράτηση υπό σκληρές συνθήκες του 74χρονου επιχειρηματία Shimon Aykut».

Το ίδιο ανέφεραν και για «την κράτηση των επιχειρηματιών Ewa Künzel, Ilona Lesko και Melinda Ladanyi», που όπως έγραψαν και μέσα ενημέρωσης στα κατεχόμενα, «όχι μόνο παραβίασαν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα αλλά προκάλεσαν και οικονομική ζημιά στους Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση