ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: Δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ

Διαβεβαίωσε τον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο ο Χριστοδουλίδης

ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 50χρονα του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Εκείνο που επιχειρούμε να κάνουμε μέσα από την αξιολόγηση μιας τέτοιας σημαντικής μεταρρύθμισης είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των υπηρεσιών προς εσάς», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι το Κέντρο Θαλασσαιμίας στη Λευκωσία, μαζί με τις κλινικές Θαλασσαιμίας Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου – «που χρήζουν βελτίωσης και η Υπουργός το γνωρίζει πάρα πολύ καλά - αποτελούν σημεία αναφοράς για τη διαχείριση της θαλασσαιμίας, στον τόπο μας, τα οποία Κέντρα με την εισαγωγή του ΓΕΣΥ έχουν μεταφερθεί στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και φυσικά θα συνεχίζουμε να τα στηρίζουμε».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ΓΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο μας και πρέπει να σημειώσουμε τον ρόλο των Υπουργών Υγείας εκείνη την περίοδο, τόσο του Γιώργου Παμπορίδη που είναι απόψε εδώ, αλλά και του Κωνσταντίνου Ιωάννου που κλήθηκε να εφαρμόσει αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Αναφέροντας ότι η Πολιτεία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθειά του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αποτελεί συλλογικό καθήκον, είναι κοινή η προσπάθεια για προώθηση της θεραπευτικής αντιμετώπισης με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, η πρόληψη, η περίθαλψη και η θεραπεία της Μεσογειακής Αναιμίας».

Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει συσταθεί και η Εθνική Επιτροπή για τη Θαλασσαιμία στην οποία φυσικά ο Σύνδεσμος σας συμμετέχει, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Εθνική Επιτροπή δραστηριοποιείται σε όλους τους άξονες με βασικό μέλημά της τη βελτίωση των υπηρεσιών και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με θαλασσαιμία».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής αποτελεί ορόσημο για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας και των άλλων σχετικών παθήσεων δεδομένης και της συχνότητας της φορίας της νόσου ανάμεσα στον πληθυσμό μας, καθώς και τον συγκριτικά μεγάλο αριθμό ατόμων με Θαλασσαιμία στην πατρίδα μας.

«Η Στρατηγική αξιοποιεί τις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσα από δεκαετίες δράσεων και εμπειρίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ένας εκ των δύο σημαντικών πυλώνων είναι η πρόληψη, ένα πρόγραμμα που πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε».

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής το 2018 αποφάσισε την ίδια στιγμή την οικοδομική/κτηριακή αναβάθμιση του Κέντρου Θαλασσαιμίας Λευκωσίας με στόχο τη μετεξέλιξη του σε ευρωπαϊκό και, γιατί όχι, σε ένα διεθνές Κέντρο Αναφοράς.

«Ένα έργο που έχει ήδη τροχοδρομηθεί και προσδοκούμε πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί», σημείωσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πολύ ουσιαστικό έργο που επιτελεί ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος και πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος «έχει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, εγκύψει και προωθήσει σωρεία θεμάτων που αφορούν τόσο στη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσο και στην πλήρη συμμετοχή των ατόμων με Θαλασσαιμία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ζωή του τόπου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X