ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τερματικό Βασιλικού - Με βολές κατά της ΕΤΥΦΑ αποχωρεί η κινεζική κοινοπραξία

Η CPP-METRON CONSORTIUM LTD καταγγέλλει τη σύμβαση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η CPP-METRON CONSORTIUM LTD ανακοίνωσε την επίσημη διακοπή της συμφωνίας με την ΕΤΥΦΑ που αφορά την κατασκευή του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της έντυπης «Καθημερινής» την περασμένη Κυριακή (14/07) για οριστικό διαζύγιο. Μάλιστα, η εταιρεία με βολές κατά της ΕΤΥΦΑ καταγγέλλει τη σύμβαση.

Μέσα από επίσημή της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει πως μετά από χρόνια εργασίας χωρίς τις κατάλληλες ή έγκαιρες πληρωμές από την ΕΤΥΦΑ και έχοντας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στην ΕΤΥΦΑ και να τα βρουν κάπου στη μέση, συμπεριλαμβανομένων επανειλημμένων προσπαθειών από τους ανωτέρους και μέσω της διπλωματικής οδού για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής σύμβασης, «η CMC δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να καταγγείλει τη σύμβασή της με την ΕΤΥΦΑ για το έργο του Τερματικού Σταθμού στον Βασιλικό», πράττοντάς το σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Επίσης, η κινεζική κοινοπραξία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η ΕΤΥΦΑ και η ομάδα συμβούλων της είχαν μικρή έως άσχετη εμπειρία αναφορικά με τα βασικά στοιχεία για την υλοποίηση ενός έργου αυτού του είδους, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, έργα EPC και μετατροπή ενός μεταφορέα LNG σε FSRU.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό και τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε το έργο, η εταιρεία αναφέρει πως «ακούμε και διαβάζουμε πολλές κατηγορίες για το πώς έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει να σχολιάζουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν καμία σχέση με εμάς αφού έχουμε ακολουθήσει αυστηρά και κατά γράμμα τη διαγωνιστική διαδικασία και τη σύμβαση. Η ΕΤΥΦΑ ήταν υπεύθυνη για οποιαδήποτε αξιολόγηση του διαγωνισμού και για τυχόν κατακυρώσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση