ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΝΝΙΤΑ - ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΣ: Διαμοιράζουν την εξουσία στη Κίνα

Οι συμμαχίες, οι Προεδρίες της Βουλής - Δημοκρατίας - Η συνύπαρξη τους θα διασαφηνίσει πολλά για συνεργασίες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΣΤΙΚΆ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

• Ταξιδάκι που θα συνδυαστεί με έντονο παρασκήνιο και συζητήσεις που εν πολλοίς θα καθορίσει - ξεκαθαρίσει και τα επόμενα βήματα των κομμάτων και αναμένεται να απασχολήσει την δημόσια πολιτική σφαίρα τα επόμενα χρόνια, θα πραγματοποιήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κίνα, οι ηγέτες των 3 μεγαλυτέρων κομμάτων, βάσει των ποσοστών που πήραν στις βουλευτικές εκλογές του 2021. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση των Κινέζων, ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, θα έχουν την ευκαιρία σε άτυπο ραντεβού, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς την πίεση κομματικών και άλλων κομματόσκυλων, να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τις θέσεις τους για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

• Μαζί τους θα είναι και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ, ο οποίος μπορεί και να παίξει από ρόλο διαιτητή έως και πολιτικού προξενητή, λόγω εμπειρίας και σχέσεων, με τους 3 αρχηγούς. Πάντως, η προεργασία έγινε και η προδιάθεση υπάρχει για να μπουν στο τραπέζι όλα τα πιθανά σενάρια και κυρίως να διερευνηθούν τα ενδεχόμενα συνεργασιών εν όψει βουλευτικών εκλογών του 2026. Προφανώς, το αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι δυο ανώτατοι θώκοι της Δημοκρατίας και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να διαμοιραστεί η εξουσία στα τρία εν λόγω κόμματα. Α, δεν θέλουμε να εκπλήττεστε και να θεωρείτε ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ μια τέτοια πράξη, καθότι στα πολιτικά παίγνια είναι σύνηθες η ανταλλαγή - αντιπαροχή στήριξης και θέσεων. Λέτε να επηρεαστούν από την Κίνα και να μοιράσουν κομμουνιστικά την εξουσία;

Ο ΠΡΙΓΚΙΨ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣ

• Αν και όλοι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, εντούτοις διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και καθ’ υπόδειξη του παλατιού ντε λα Στρακκέ, θα διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής ως η έσχατη προσπάθεια του να ανέβει σε πολιτειακό αξίωμα. Ήδη η πριγκίπισσα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ το ξεκαθάρισε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε δώσει τις ψήφους του στον μικρό αδελφό για να καταλάβει αξίωμα όπως έδωσε εντολή και η βασιλομήτωρ ΦΩΤΕΙΝΗ… Οπόταν, η αποστολή του Πρίγκιπα είναι απλοϊκή και ξεκάθαρη. Να διευκρινίσει αν η Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ξανά υποψήφια για την θέση, κάτι που θα είναι θεμελιώδες ως προς την περαιτέρω πορεία των πολιτικών αναστατώσεων στην χώρα.

ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ Η ΑΝΝΙΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ

• Από πλευράς της η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΊΓΟΥΡΑ θα θέλει ανταλλάγματα σε μια τέτοια περίπτωση συνεργασίας με το ΔΗΚΟ. Όπως, να στηριχθεί για να καταλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2028. Σε τέτοιο ενδεχόμενο ο Πρίγκιπας θα πάρει τα ΔΗΚΟικά μπογαλάκια του και στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί - τέτοιες ανακαλύπτουν πολλές, όπως η στάση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό, τα ενεργειακά- θα αποχαιρετήσει Χριστοδουλίδη - Κυβέρνηση και θα πορευτεί με τον ΔΗΣΥ μέχρι και το 2028.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΕΡΙ;

• Και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ τι θα κάνει στην προκειμένη; Θα κρατά το κόκκινο κερί όπως λέει η χωριάτικη έκφραση της καθομιλουμένης; Κάτι πρέπει να εξασφαλίσει, είτε για τον εαυτό του ή και για το κόμμα του. Συνεργασία επί σκηνής και των τριών δύσκολα μπορεί να γίνει - κυρίως για τα μάτια των αδαών, παραπλανημένων πολιτών που ακόμη πιστεύουν στα γαλάζια - κόκκινα στρατόπεδα και δεν έχουν υπόψη το άσμα του τεράστιου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που άδει τους στίχους με περισσό πάθος «το ντέρμπι ήταν στημένο / κι από πριν ξεπουλημένο / κι εσύ ντύνεσαι με δίχρωμα κασκόλ». Μπορεί π.χ αν θέλει να ευδοκιμήσει μια ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ συνεργασία, να υποδείξει κάποιο ΑΚΕΛικό για την Προεδρία της Βουλής ή να θέσει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κάποιο δεξιό - αχυράνθρωπο για να χάσει εύκολα ή δύσκολα, όπερ μεθερμηνευόμενο να κάνει τον Κινέζο (εξάλλου είναι και φανατικός Ομονοιάτης και θα εμπνέεται και από το περιβάλλον της χώρας). Τι θα εξασφαλίσει; Α, πολλά και διάφορα. Εξάλλου για το ΑΚΕΛ ισχύει το σλόγκαν ότι «οι σύντροφοι είναι συνηθισμένοι - εθισμένοι πλέον στις ήττες, γίνονται έτσι καλύτεροι άνθρωποι και αριστεροί». Τα χάπια μου τα Σοβιετικά με το σφυροδρέπανο.

ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

• Έτσι και ο ΣτεφΣτεφ θα επιδιώξει να έχει συνεργασία με το ΔΗΚΟ, αν και οι ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ του πρόσφατου παρελθόντος και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τις διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής το 2021, όπου έβαλαν το ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ να φορέσει το καινούριο κοστούμι και να ανέλθει στο αξίωμα του 2ου της τάξει στην Δημοκρατία, αλλά τελικά τα έκαναν μαντάρα, προκάλεσαν ΑΣΥΜΒΑΤΑ με συνεργασίες και συμπράξεις ΤΡΑΥΜΑΤΑ. Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ φώλιασε και στα ηγετικά στελέχη και στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και δύσκολα οποιαδήποτε συνεργασία μπορεί να ευδοκιμήσει. Εκτός κι αν όπως περιέγραψε υψηλόβαθμος πράκτορας της ΞΥΠ, σε έκθεση του αρχίσει η προεργασία από τώρα, με συνεργασία στην Βουλή σε θέματα λαϊκού ενδιαφέροντος, στήριξης της κοινωνίας και ανάπτυξης σχέσεων σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά και κατωτέρων στελεχών. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει ΜΕΓΟΛΟΨΥΧΙΑ, ΜΑΓΚΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ και κυρίως αγάπη στο κόμμα και όχι στις ΤΣΕΠΕΣ και στον άκρατο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ

• Αυτά θα ειπωθούν στην Κίνα μεταξύ νούντλς, σούπας, ψωμάκια ατμού, πουλερικά και κρέας (καλά θα στερηθούν την σούβλα, αλλά αυτοί είναι ελίτ και τρώνε κινέζικα) και το σίγουρο είναι ότι εκτός από καλή χώνεψη θα προκύψει και κάποιου είδους αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Ποιος τραγουδάει ρε παιδιά και ακούγεται τόσο δυνατά; Μου φαίνεται ότι είναι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (εκτός από φωνές και πανηγύρια για την πρόκριση της Πάφου) ερμηνεύει και το άσμα του ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ «αυτή είναι η ζωή» που μεταξύ άλλων αναφέρει στους στίχους, «αυτή είναι η ζωή / μια πάνω μια κάτω / τα πιο ωραία είναι παρακάτω / δανεικά είναι στο κάτω-κάτω / κι η αγάπη θα’ ρθει». Σεκόντο η ΦΙΛΙΠΠΑ που μαζί δημιουργούν και την ΚΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙΚΩΝ που θα είναι ο πυρήνας για τις εκλογές του 2028.

ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΝ; Η ΚΙΝΑ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

• Φυσικά όλες αυτές οι συζητήσεις αθκιασερών πολιτικών και δημοσιογράφων βρίσκονται υπό την αίρεση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών. Εκεί όπου μπορεί να γίνει άλλο ένα ΠΑΤΑΤΡΑΚ και να μην τους αρκούν τα κουκιά, όσες προσθέσεις και να κάνουν οι στρατηλάτες της πολιτικής μας. Δεν έδειξαν να λαμβάνουν τα μηνύματα.

• Α, για τα ενεργειακά θα πουν δυο κουβέντες αν και δεν μπορούν να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ την Κυβέρνηση. Οι Κινέζοι δεν φάνηκαν και τόσο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ συνεργάτες και μας την έφεραν πισώπλατα με το ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ στο Βασιλικό, ενώ εμπλέκονται και με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αφού και στον ΑΔΜΗΕ που είναι ο φορέας υλοποίησης του περιλάλητοι interconnector, κατέχουν το 49%. Καλές οι γαλαντομίες οι περιηγήσεις στο Σινικό τείχος και στην πανέμορφη αυτή χώρα με τον ιδιαίτερο πολιτισμό, αλλά η Κίνα αν και τεράστια ποδοπάτησε το μυρμήγκι… Κυπριστάν για μερικά Ευρώ. Και είναι κομμουνιστές όπως παρουσιάζονται, αλλά με δεξιές τσέπες.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΑΝΑΣ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - Ο ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αυτή η ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΗ μανία - πάθος και εμμονή της βουλευτή του ΔΗΣΥ ΡΙΤΑΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ, να επιτίθεται κατά κύματα και με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, κατά της Αστυνομίας κάπου παραπέμπει… Πάντως αν το ξέχασε να υπενθυμίσουμε στην κ . Σούπερμαν, ότι η Αστυνομία ως σώμα, την ανέδειξε στην Κυπριακή κοινωνία, της έδωσε και της δίνει χρήμα (μέσω συντάξεων-εφάπαξ), αφού διετέλεσε κι αυτή και ο σύζυγος της ανώτεροι αξιωματικοί του σώματος και είναι αν μη τι άλλο ΑΚΟΜΨΟ να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο, σε μέχρι πρότινος συναδέλφους σου. Όπως να είσαι σε μια ομάδα που σου χάρισε τίτλους, χρήματα, αναμνήσεις και σου προσέφερε καταξίωση (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν είχαν την τύχη της κ. Ρίτας μας να γίνουν αστυνόμοι των 7 χιλιάδων Ευρώ τον μήνα) και όταν μετεγγράφεσαι σε άλλη, να απαξιώνεις την πρώην (ομάδα σου). Μάλιστα όταν υπάρχει αγώνας και βάζεις γκολ να το πανηγυρίζεις έξαλλα, να χτυπάς πρώην συμπαίκτες σου με σκληρό παιχνίδι και να τα βάζεις και με τους φιλάθλους που σε εξυμνούσαν. Μπορεί να δέχεσαι το χειροκρότημα από κάποιους κολαούζους, αλλά η κοινωνία απαξιώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές…

• ΥΓ: Μπορεί να ξέφυγε από αρκετούς αλλά οι πράκτορες ΞΥΠ είναι παντού για να σας ενημερώνουν. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΤΖΙΩΤΗΣ, οιονεί και Αρχηγός Αστυνομίας (έλα Αρχηγάρα Στελλάρα Παπαθεοδώρου και Μήτσο Μήτσου Υπαρχηγέ - μικρέ αρχηγέ μην σας κακοφαίνεται…) επισκέφθηκε την ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και εκθείασε το έργο της, για αποτροπή των λαθρομεταναστών από θαλάσσης. Επιφύλαξε δε διθυράμβους και για τον Διοικητή της που έπλεξε το εγκώμιο. Καλώς. Ποιος είναι ο Διοικητής της Λιμενικής; ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ. Αμάν τα χάπια μου τα αριστοτελικά… Ε, μην παραξενευτείτε οσονούπω ο Μάικ ντε Κατσου να προαχθεί σε ΒΟΗΘΟ ΑΡΧΗΓΟ Αστυνομίας….

• ΥΓ: Η θεσπέσια καλλίπυγος αγνοεί τον πολιτικάντη ο οποίος νοιώθει ριγμένος σε μια γωνία σχηματίζοντας κουτάκια και κάνοντας καρδούλες στο χαρτί ως δεκαεξάχρονος συνοδεύοντας την πράξη του με το άσμα του τιτανοτεράστιου αξεπέραστου ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ όπου ερμηνεύει με το σαγηνευτικό ηχόχρωμα του, τους στίχους «οι χάρτινες καρδιές είναι πολλές / ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις / και δεν γυρνάς ξανά σ’ αυτές / σε νοιώθω πονάς μα πια μη μιλάς γι’ αυτό / αυτά που περνάς / τα πέρασα πριν εγώ»

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση