ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς δεν θα ξαναθολώσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου

Το άγνωστο κόλπο που κοστίζει μόλις λίγα ευρώ

Ένα προϊόν που βρίσκεται σε αρκετά σπίτια μπορεί να δώσει τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των οδηγών κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Το Φθινόπωρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, φέρνοντας μαζί του και όλα αυτά τα φαινόμενα που ταλαιπωρούν ελαφρώς τους οδηγούς αυτοκινήτων και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το θόλωμα των τζαμιών, ένας μόνιμος βραχνάς για κάθε οδηγό, που ενδέχεται να αποβεί επικίνδυνος δεδομένου ότι μειώνει την ορατότητα.

Ειδικότερα, με θολωμένα τζάμια ο κίνδυνος να μην αντιληφθούμε κάποιο άλλο όχημα που διασταυρώνεται με την πορεία μας, ή ακόμη χειρότερα κάποιον ευάλωτο χρήστη του δρόμου είναι μεγάλος και έτσι αυξάνεται δραματικά και η πιθανότητα ατυχήματος.

 

Το θόλωμα οφείλεται οφείλεται στην υγρασία και τη μεγάλη διαφορά μεταξύ της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της εσωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ειδικούς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Όπως επισημαίνει ένας εκπρόσωπος της Swansway Motor Group, μιας μεγάλη βρετανικής επιχείρησης πώλησης καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τέλος στο θόλωμα των τζαμιών μπορεί να δώσει μια... κάλτσα γεμάτη με άμμο γάτας, δηλαδή της άμμου που φροντίζει για τη διαχείριση των περιττωμάτων αυτών των ζώων, κρατώντας τον χώρο καθαρό και χωρίς οσμές.

Η άμμος γάτας έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία, επομένως τοποθετώντας την μέσα σε μια κάλτσα και αφήνοντάς την στο αυτοκίνητο, βοηθά να μειωθεί η υγρασία στο εσωτερικό και έτσι να αποτρέπεται το θόλωμα των παραθύρων.

 

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι οδηγοί πρέπει να γεμίσουν μια βαμβακερή κάλτσα με άμμο για γάτες και αφού τη σφραγίσουν με μια ταινία, να την τοποθετήσουν στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας φυσικός αφυγραντήρας που εμποδίζει το θόλωμα των παραθύρων.

«Αυτό το έξυπνο κόλπο βοηθά στην αποφυγή του θολώματος και εμποδίζει τη συσσώρευση πάγου στο εσωτερικό των παραθύρων κατά τη διάρκεια της νύχτας», προσθέτει ο ειδικός.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να θυμήσουμε ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με αυτόματο κλιματισμό. Αυτός συνοδεύεται από ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα που ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ξεθαμπώματος του παρμπρίζ, προσφέροντας σημαντική διευκόλυνση στους οδηγούς

Πηγή: carandmotor.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Ερωτικό τρίγωνο στην F1;

Και οι τελευταίες φήμες θέλουν την 22χρονη φοιτήτρια νομικής να είναι στο επίκεντρο του πιο πρόσφατου ερωτικού τριγώνου ...
 |  VIRAL
Οι δημιουργοί κερδίζουν τετραψήφια ποσά ανά βίντεο

Hashtag: #cleantok

Οι cleanfluencers του TikTok και βγάζουν εκατομμύρια!
 |  VIRAL