ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζέστη και αυτοκίνητο: Ποια 3 αντικείμενα πρέπει να βγάλεις άμεσα από το όχημά σου

Δείτε αναλυτικά

Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40°C, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πράγματα που αφήνουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Οι μετακινήσεις σε τέτοιες συνθήκες γίνονται πρόκληση, με τους ειδικούς να προτρέπουν τη μείωσή τους αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Εκτός όμως από τους ανθρώπους, δοκιμάζονται και τα ίδια τα οχήματα.

Η ζέστη επηρεάζει ιδιαίτερα τις επιδόσεις τους, ενώ μπορεί να μετατρέψει το εσωτερικό τους σε "φούρνο" μέσα σε λίγα λεπτά. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε πιο δροσερή την καμπίνα ή να κάνουμε σωστή και έξυπνη χρήση του κλιματισμού, ώστε να πέσει άμεσα η θερμοκρασία και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τη θερμική εξάντληση ή ακόμα χειρότερα, τη θερμοπληξία.

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να αφήνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες στο αυτοκίνητο, διότι ακόμα και μια θερμοκρασία της τάξεως των 30°C είναι αρκετή για να τα καταστρέψει, επηρεάζοντας ακόμα και την υγεία του ίδιου του οδηγού.

Το πρώτο που δεν πρέπει να μένει μέσα στο όχημα είναι το εμφιαλωμένο νερό. Μπορεί να φαίνεται αβλαβές να αφήσετε ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητό σας μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, οι χημικές ουσίες από το πλαστικό μπουκάλι μπορεί να διαρρεύσουν στο νερό, καθιστώντας το μη ασφαλές για πόση.

Επίσης, σε ακραίες περιπτώσεις, αυτά τα μπουκάλια μπορούν να λειτουργήσουν ως μεγεθυντικός φακός για το ηλιακό φως και να προκαλέσουν πυρκαγιά μέσα στο αυτοκίνητο. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να βγάλετε το μπουκάλι από το αυτοκίνητο για να διασφαλίσετε τόσο την ασφάλεια του οχήματος σας, όσο και τη φρεσκάδα του νερού.

Το δεύτερο είναι τα φάρμακα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι κοινά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως η παρακεταμόλη, το σιρόπι για τον βήχα και άλλα παυσίπονα, έχουν μια μέγιστη θερμοκρασία στην οποία παραμένουν αποτελεσματικά. Η αποθήκευση ενός πακέτου παυσίπονων σε ένα ζεστό αυτοκίνητο θα μπορούσε να τα καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικά ή ακόμα χειρότερα, επικίνδυνα.

Τα περισσότερα εμπορικά παυσίπονα και φάρμακα είναι πιστοποιημένα μέχρι τους 25°C, που σημαίνει ότι μπορεί να επιδεινώσετε άθελά σας την κατάστασή σας παίρνοντάς τα, και να μην αντιμετωπίσετε την πάθηση για την οποία τα χρειάζεστε πραγματικά. Τέλος, το αντηλιακό είναι ένα ακόμα αντικείμενο που επηρεάζεται άμεσα όταν αφήνεται σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες και μπορεί ακόμα να εκραγεί λόγω της πίεσης που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του. Συνιστάται να το αντικαταστήσετε άμεσα για να μην βρεθείτε με ηλιακά εγκαύματα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: carandmotor.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X