![](assets/modules/wnp/articles/202502/579588/images/b_mixcollage_10_feb_2025_09_27_pm_4121.jpg)
![Κωνσταντίνος Νικολάου](assets/modules/wnp/authors/62/images/konstantinos_nikolaou.jpg)
Κωνσταντίνος Νικολάου
Ντόρο σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο (!) προκάλεσε ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ απ' την Πλίμουθ για το θεσμό του FA Cup. Κυρίως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως μια ομάδα όπως οι «κόκκινο», που βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση φέτος, έχασαν από την ουραγό της Τσάμπιονσιπ.
Στους πρωταγωνιστές λοιπόν αυτής της σπουδαίας επιτυχίας συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων και το όνομα του Κόνορ Χάζαρντ, ο οποίος στην τελευταία φάση του αγώνα έβγαλε μια φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του συμπατριώτη του, Κόνορ Μπράντλεϊ.
99th minute and Plymouth keeper Conor Hazard pulls off this save to beat Liverpool…
— george (@StokeyyG2) February 9, 2025
pic.twitter.com/6I5LsFNpM1
Αρχικά να σημειώσουμε πως πρόκειται για 26χρονο κίπερ εν ενεργεία διεθνή με τη Βόρειο Ιρλανδία κι ο οποίος αγωνίζεται στην Πλίμουθ από το 2023. Πριν καταλήξει εκεί ωστόσο ήταν για πολλά χρόνια στην αγαπημένη του Σέλτικ…
Εκεί λοιπόν ήταν όπου συνεργάστηκε με τον Νιλ Λένον, τον οποίο και θεωρεί ως έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο για την πορεία της καριέρας του! Αυτό γιατί αποτελεί τον πρώτο τεχνικό που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην ομάδα της Γλασκόβης (βρισκόταν εκεί από το 2017 μέχρι το 2023).
Υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της Ομόνοιας μέτρησε συνολικά πέντε συμμετοχές, για να του δώσει μεταξύ άλλων φανέλα βασικού στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας που έγινε το 2020 με αντίπαλο τη Χαρτς. Στην κανονική διάρκεια το ματς έληξε ισόπαλο 3-3, με τον Χάζαρντ να κάνει δυο αποκρούσεις στα πέναλτι και να δίνει τον τίτλο στην πρώτην πλέον ομάδα του.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Λένον είχε πει πως ο νεαρός τότε κίπερ έγραψε το όνομα του στην ιστορία της Σέλτικ, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι τοποθετήσεις του Χάζαρντ όταν ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε:
«O Νιλ είναι θρύλος στην ομάδα. Μπορείς να το δεις από τα στατιστικά του τόσα χρόνια στην ομάδα, από τα πόσα κέρδισε και πόσα θυσίασε για το κλαμπ. Είναι κρίμα να βλέπεις έναν τέτοιο άνθρωπο να αποχωρεί. Για μένα το ότι μου έδωσε την ευκαιρία σημαίνει πολλά».
Η σύνδεση πάντως του Χάζαρντ με το κυπριακό ποδόσφαιρο (κατά κάποιο τρόπο!) δεν σταματά εδώ, αφού τυγχαίνει όπως ο προπονητής με τον οποίο μέτρησε τα περισσότερα ματς έως τώρα να είναι ο Τόνι Κόσκελα!
Εξηγούμε, καθότι πριν καταλήξει στην Πλίμουθ... το 2022 είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην Ελσίνκι, όπου προπονητής του ήταν ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ. Υπό τις οδηγίες του κατέγραψε 39 συνολικά εμφανίσεις, πανηγύρισε το πρωτάθλημα Φινλανδίας, αλλά και μια πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Για την ιστορία η Ελσίνκι κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με Ρόμα, Ρεάλ Μπέτις και Λουντογκόρετς, με τον Βορειοϊρλανδό να αγωνίζεται ως βασικός σε όλα τα ματς, παίρνοντας βεβαίως πολύ σημαντικές εμπειρίες.
Πάντως, για να επιστρέψουμε στην αφορμή του όλου κειμένου, αξίζει να αναφερθεί πως οι τοποθετήσεις του Χάζαρντ μετά τη νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ φανερώνουν το αναμενόμενο. Ότι δηλαδή η πρόκριση αυτή έδωσε στους ανθρώπους της Πλίμουθ το απαραίτητο… μπουστάρισμα ούτως ώστε να «σώσουν» κυρίως την κατηγορία.
«Η Λίβερπουλ είναι μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Παίξαμε γαελικό ποδόσφαιρο! Ο προπονητής μας παράταξε πολύ καλά και στο ημίχρονο συνειδητοποιήσαμε πως μπορούμε να περάσουμε. Η νίκη αυτή έχει βοηθήσει ψυχολογικά όλους στην ομάδα. Είναι μεγάλο μπουστάρισμα για εμάς ενόψει και των τριών επόμενων μηνών».
Ενδεικτικό άλλωστε της αυτοπεποίθησης που έδωσε σε αυτόν και στους συμπαίκτες του η συγκεκριμένη επιτυχία πως στις ίδιες δηλώσεις… τόνισε πως θα ήθελε στην επόμενη φάση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την αποκλείσουν και εκείνη.
Η κληρωτίδα του έκανε το χαττίρι για το ταξίδι στο Μάντσεστερ, όμως για την άλλη ομάδα της πόλης… τη Σίτι! Κατά πόσο λοιπόν ο ένας άθλος φέρει τον άλλο και το «παραμύθι» της Πλίμουθ πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις θα το μάθουμε σύντομα…