ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολυμπιακοί αγώνες: Ιστορίες βγαλμένες από το Παρίσι

Από την 33η Ολυμπιάδα που έφτασε στο τέλος της

Οι Ολυμπιακοί αγώνες έφθασαν στο τέλος τους, όμως όπως σε κάθε Ολυμπιάδα έτσι και φέτος στο Παρίσι οι ιστορίες είναι πολλές. Απ’ το δικό μας παιδί τον Κοντίδη και το δεύτερο του μετάλλιο, στον μεγάλο Νόλε, τον Μαρσάντ, τον Τεντόγλου κι άλλους πολλούς. Επί τούτου το 24sports φέρνει στην επιφάνεια μερικές απ’ τις πιο ωραίες ιστορίες της Ολυμπιάδας.

Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα)

Ο δικός μας ιστιοπλόος έγραψε το όνομα του για ακόμη μια φορά με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Κυπριακού αθλητισμού. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο αποδεικνύοντας πως πρόκειται για έναν απ’ τους κορυφαίος ιστιοπλόους στην ιστορία. Πίσω στο 2012 και την Ολυμπιάδα του Λονδίνου είχε επίσης κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο και το γεγονός πως η Κύπρος μας μετρά μόλις δυο μετάλλια στην ιστορία της, κι αυτά ήρθαν απ’ τον ίδιο αθλητή δείχνουν πολλά για το ταλέντο, την ποιότητα, την εργατικότητα και την πάστα του ως αθλητής.

Την ίδια ώρα ο Παύλος Κοντίδης ξεχωρίζει για το ήθος του καθώς η καριέρα του χωρίστηκε σε δυο πυλώνες. Αρχικά το καθαρά αθλητικό κομμάτι με τις εργατοώρες στην προπόνηση και έπειτα στο κοινωνικό που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του αθλητισμού.

Λεόν Μαρσάντ (Γαλλία / Κολύμβηση)

Ο νεαρός Γάλλος κολυμβητής στα 22 του χρόνια και στην 2η του Ολυμπιάδα κατάφερε να κερδίσει 5 συνολικά ολυμπιακά μετάλλια 4 χρυσά και 1 χάλκινο. Μάλιστα δεν είναι μόνο τα μετάλλια καθώς μας χάρισε και 4 νέα Ολυμπιακά ρεκόρ στα 200μ πρόσθιο, 200μ πεταλούδα, 200 και 400 μετρά μικτής ατομικής. Στις 31 Ιουλίου έκανε ένα κατόρθωμα που όμοιο του δεν είχε ξανά συμβεί. Ποτέ και κανένας κολυμβητής δεν κατέκτησε χρυσό σε 200μ πρόσθιο και 200μ πεταλούδα. Ο Γάλλος όχι μόνο το έπραξε αυτό αλλά αυτό συνέβη την ίδια βραδιά με τις δυο κούρσες να απέχουν περίπου 1 ώρα μεταξύ τους. Για την ιστορία το 5ο του μετάλλιο ήρθε σε ομαδικό επίπεδο στα 4Χ100 μικτής ατομικής.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ- Ο Λεόν Μαρσάν «έσβησε» τον Φελπς από το βιβλίο των ρεκόρ -  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μίλτος Τεντόγλου / Εμμανουήλ Καραλής / Απόστολος Χρίστου (Ελλάδα)
(Στίβος & Κολύμβηση)
Στις Ελληνικές επιτυχίες το όνομα του Τεντόγλου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ένα άλμα του στα 8.48 ήταν αρκετό για να υπερασπιστεί το Χρυσό που είχε κατακτήσει στο Τόκυο, με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση του. Ο πήχης έχει μπει στο Θεό και ο Μίλτος ταπεινός κι αληθινός όπως πάντα ξεχωρίζει.

Ο δε Μανόλο, ξετρελαμένος με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα επί κοντό. Ένα παιδί που είχε περάσει πολλά μέχρι να φθάσει εδώ. Ρατσισμός, μπούλινγκ, τραυματισμοί όλα στο μενού, όμως τα άφησε πίσω του και με μια σπουδαία εμφάνιση κατέκτησε το Ολυμπιακό μετάλλιο που τόσο πολύ ήθελε.

Στίβος / O Καραλής τρολάρει... τον Τεντόγλου μετά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ |  Αυγή

Τέλος ο αργυρός ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα ύπτιο, Αποστόλης απέδειξε πως το να μην τα βάζεις κάτω είναι το κλειδί. Αφού είχε χάσει για 2 κλάσματα του δευτερολέπτου στα 100 μέτρα ύπτιο δήλωσε πως όλα γι αυτόν τελείωσαν. «Εχω χάσει Ολυμπιακό μετάλλιο για 2 κλάσματα του δευτερολέπτου, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο πλέον ούτε τα 200 ούτε τίποτα. Η Ολυμπιάδα έχει τελειώσει για εμένα εδώ, τι 4ος τι 8ος». Κι ενώ ήταν έτοιμος να τα παρατήσει, έβαλε πείσμα, και τα κατάφερε στα 200 μέτρα. Η επιτυχία του δείχνει έμπρακτα πως χαμένος είναι μόνο όποιος τα παρατά, κι ο Αποστόλης δεν είναι τέτοιος.

Νόλε / Ράφα / Μάρεϊ (Αντισφαίριση)
Με τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ να συμμετέχουν για τελευταία φορά σε Ολυμπιάδα τα βλέμματα στράφηκαν στην αντισφαίριση.

Ο Βρετανός και δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης σε Λονδίνο και Ρίο είχε ενημερώσει πως μετά το τέλος της Ολυμπιάδας θα κρέμαζε την ρακέτα και θα έβαζε τέλος σε μια τεράστια καριέρα. Με συμπαίχτη τον Ντάνιελ Έβανς έφθασε μέχρι τα προημιτελικά κι όταν αποχαιρετούσε τον κόσμο έριξε την επική ατάκα πως έτσι κι αλλιώς η αντισφαίριση δεν του άρεσε.

Από την άλλη ο Ισπανός ταυρομάχος και κάτοχος 14 Roland Garros (όπου στα γήπεδα του διεξαγόταν το Ολυμπιακό τουρνουά) είπε αντίο απ’ τους Ολυμπιακού στο δεύτερο γύρο δίνοντας την 60η του μάχη με τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο διπλό είχε μαζί του τον Κάρλος Αλκαράθ κι έφθασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Τέλος ο κορυφαίος αντισφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος κατά πολλούς κατάφερε να κερδίσει αυτό που τόσο πολύ έλειπε από την συλλογή του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο σε ηλικία 37 ετών! Και οι εικόνες του μετά την λήξη του τελικού ήταν συγκλονιστικές. Με αυτό το τρόπο συμπλήρωσε το Career Golden Slam

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε σπαγγάτο και τρέλανε  πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής

Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) & Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) (Στίβος)

Τα δύο φιλαράκια του ύψους και χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκυο το 2020 όπου μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο πρόσθεσαν άλλη μια ωραία ιστορία. Σε ένα άλμα του ο Μπαρσίμ αποκόμισε ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι, με τον Ταμπέρι να τρέχει με μιας προς το μέρος του για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ο δε Ταμπέρι ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα στον τελικό καθώς έπασχε από κολικούς στο νεφρό, με τον Μπαρσίμ να του συμπαραστέκεται σε αυτήν τη μεγάλη ατυχία.

Κορυφαία επίδοση από Ταμπέρι στο ύψος - Sports - Στίβος | sport-fm.gr:  bwinΣΠΟΡ FM 94.6

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελευταία Ενημέρωση