ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Έβερτον έκανε νέα ζημιά στις βλέψεις της Φόρεστ

Aπέφυγε το κάζο η Άστον Βίλα

Τα ποσοστά κατοχής που ξεπερνούσαν το 70% για την Έβερτον, δεν τα περίμενε κανείς. Κι όμως, τα «ζαχαρωτά» έφτασαν εκεί στο City Ground, με τη Φόρεστ αρκετά νωθρή. Βέβαια, δεν είναι πως σημειώθηκαν ιδιαίτερα καλές ευκαιρίες ή στιγμές που ξεσήκωσαν τον κόσμο από τις εξέδρες, ωστόσο, η ομάδα του Μόγιες έδειξε ξανά πόσο έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό υπό τις δικές του οδηγίες.

Ο Ελάνγκα έδινε ρυθμό ανά διαστήματα στο παιχνίδι της Φόρεστ, ήταν, άλλωστε, αυτό που έλειπε από τους γηπεδούχους το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αυτή η Έβερτον πλέον δεν κάνει κανενός τη ζωή εύκολη. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της φιλοσοφίας του Ντέιβιντ Μόγιες. Το 0-0 φαίνεται ότι δεν αρκούσε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού κι έτσι στο 90’+4’ βρήκε ευκαιρία σε αντεπίθεση να «πληγώσει» φοβερά τη Φόρεστ και να γράψει το τελικό 1-0 για το μεγάλο «διπλό»!

Οι οπαδοί της Λέστερ είδαν το πρώτο γκολ της ομάδας τους μετά τις 26 Ιανουαρίου (885’ ποδοσφαιρικά λεπτά) και όσο κι αν αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό, τούς πρόσφερε χαρά που αγνοούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες! Η Μπράιτον στο Amex είχε προηγηθεί με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 31ο λεπτό, αλλά οι «αλεπούδες» του Φαν Νίστελροϊ ισοφάρισαν!

Στο 38’ ο Μαβντιντί ήταν τυχερός καθώς είδε μια πρώτη προσπάθειά του να κοντράρει σε αντίπαλο και με τη δεύτερη, νίκησε τον Φερμπρούγκεν για το1-1. Οι «γλάροι» απέκτησαν νέο προβάδισμα όταν βρέθηκαν ξανά στην άσπρη βούλα. Με πέναλτι που κρίθηκε αυστηρό, ο Ζοάο Πέδρο δεν είχε πρόβλημα για το 2-1, αλλά η Λέστερ είχε αποφασίσει να κάνει το… κόλπο γκρόσο. Ναι κι ας μιλάμε για ισοπαλία. Με κεφαλιά του Οκόλι στο 74’ το σύνολο του Ρουντ έκανε τη μεγάλη έκπληξη για το τελικό 2-2.

Στο «St. Mary’s» η Άστον Βίλα, εμφανώς κουρασμένη και μουδιασμένη μετά την προσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, πήγε να… πατήσει τη μπανανόφλουδα. Απέναντι στην υποβιβασμένη Σαουθάμπτον, η ομάδα του Έμερι είδε και τον Ασένσιο ν’ αστοχεί δις σε πέναλτι, αλλά τελικά οι Villans βρήκαν τρόπο να πάρουν τους βαθμούς. Ο Γουότκινς που αποδείχθηκε καθοριστική αλλαγή πέτυχε το πρώτο γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 73’, για να τον ακολουθήσουν στο σκοράρισμα οι Μάλεν και ΜακΓκιν για το τελικό 3-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/04

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 5-2
(33’Ντε Μπρόινε, 36’ Μάρμους, 47’ Κόβασιτς, 56’ ΜακΆτι, 79’ Ο’Ράιλι – 8’ Έζε, 21’ Ρίτσαρντς)

Μπράιτον-Λέστερ 2-2
(31’, 55’ Ζοάο Πέδρο – 38’ Μαβντιντί,74’ Οκόλι)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον 0-1
(90'+4' Ντουκουρέ)

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 0-3
(73’ Γουότκινς, 79’ Μάλεν, 90’+4’ ΜακΓκιν)

Άρσεναλ-Μπρέντφορντ (19:30)

Κυριακή 13/04
Τσέλσι-Ίπσουιτς (16:00)
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ (16:00)
Γουλβς-Τότεναμ (16:00)
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 14/04
Μπόρνμουθ-Φούλαμ (22:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική:
Σάββατο 19/04
Μπρέντφορντ-Μπράιτον (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ (17:00)
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (17:00)
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον (17:00)
Άστον Βίλα-Νιουκάστλ (19:30)

Κυριακή 20/04
Φούλαμ-Τσέλσι (16:00)
Ίπσουιτς-Άρσεναλ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουλβς (16:00)
Λέστερ-Λίβερπουλ (18:30)

Δευτέρα 21/04
Τότεναμ-Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

Εξ αναβολής αναμέτρηση 29ης αγωνιστική:
Τετάρτη 16/04
Νιουκάστλ-Κρίσταλ Πάλας (21:30)

Πηγή: sport-fm.gr

ΕΒΕΡΤΟΝ: Τελευταία Ενημέρωση