
Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν εκείνος που κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν, ωστόσο, τα φώτα έπεσαν πάνω στη Mercedes και την βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα που έδειξε στην πίστα του Σακχίρ.
Και αυτό διότι, ο Τζορτζ Ράσελ ολοκλήρωσε τη διαδικασία με τον 2ο καλύτερο χρόνο, ενώ, ο ομόσταβλός του, Κίμι Αντονέλι με τον 4ο!
Παρ' όλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τους δύο πιλότους της γερμανικής ομάδας με ποινή μίας θέσης, λόγω παράβασης των κανονισμών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Q2, και ενώ υπήρχε κόκκινη σημαία για το ατύχημα του Εστεμπάν Οκόν, η Mercedes έβγαλε τα μονοθέσιά της στην πίστα πριν οριστεί η ώρα που θα συνεχιστεί η διαδικασία.
Έτσι λοιπόν, ο Ράσελ θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από την 3η θέση, με τον Λεκλέρ να ανεβαίνει 2ος, ενώ, ο Αντονέλι θα δει τον Γκασλί στην 4η θέση και εκείνον στην 5η.
The stewards have handed both George and Kimi a one-place grid penalty each for the team’s infringement in Qualifying
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) April 12, 2025
George and Kimi will now start the Bahrain GP from P3 and P5 on the grid pic.twitter.com/WDL6JltYYO
Πηγή: sport-fm.gr