ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοκτόνησε η Μπριζ και η Άστον Βίλα φουλάρει για οκτάδα

Με τραγικό αυτογκόλ του Μπράντον Μέχελε στο 82' και τον Χρήστο Τζόλη να κάνει πέναλτι στο 86' η Μπριζ κατέστρεψε ότι έχτιζε στο ματς και χάρισε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Άστον Βίλα (1-3).

Μέσα σε μόλις έξι λεπτά η Μπριζ κατάφερε μία σπουδαία εμφάνιση να τη μετατρέψει σε... ναυάγιο.

Στο Βέλγιο η Άστον Βίλα δυσκολευόταν απέναντι στην ομάδα του Χρήστου Τζόλη, όμως στα τελευταία λεπτά ένα αυτογκόλ του Μπράντον Μέχελε (82') και ένα πέναλτι από τον Έλληνα διεθνή (88') χάρισε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους Άγγλους (1-3) που έχουν να δουν την 8άδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 1982 όπου και το κατέκτησαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ουνάι Έμερι που πήρε το προβάδισμα χάρη στο γρήγορο γκολ του Λίον Μπέιλι (3') Οι γηπεδούχοι όμως έβγαλαν γρήγορα αντίδραση και με μπροστάρη τον Χρήστο Τζόλη έφτασαν στην ισοφάρισε στο 12' με τον Ντε Κάιπερ, μετά την 10η συνολικά ασίστ του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού. Στα τελευταία λεπτά όμως έκαναν... χαρακίρι και η Βίλα πλέον έχει για τα καλά το πάνω χέρι στο ζευγάρι και θα υπερασπιστεί στην Αγγλία το υπέρ της 3-1.

Η Άστον Βίλα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μινγκς ενώ βρισκόταν στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, πάσαρε στον ερχόμενο Μπέιλι και αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ και έγραψε το 1-0.

Η απάντηση της Μπριζ δεν άργησε και στο 12ο λεπτό ο Τζόλης έκανε άνω κάτω την άμυνα των Άγγλων και πλησίασε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον Ντε Κάιπερ και αυτός την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να χάνουν αμφότερες ευκαιρίες και φαινόταν ότι θα βλέπαμε τουλάχιστον άλλο ένα τέρμα. Κανείς όμως δεν περίμενε τα γκολ που θα ακολουθούσαν θα έμπαιναν με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ρότζερς από πλευράς Βίλα έφυγε από τα δεξιά στην αντεπίθεση και με μία μπαλιά θέλησε να βρει τον Γουότκινς στην περιοχή των Βέλγων. Πριν η μπάλα φτάσει στον Άγγλο πετάχτηκε ο Μέχελε και άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 88' ο Τζόλης με ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής, ανάγκασε τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Ασένσιο δεν σπατάλησε αυτή τη χρυσή ευκαιρία και υπέγραψε το τελικό 3-1.

Πηγή: Sport-fm.gr 

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση