Στην 4η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Λάτσιο. Η ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες λόγω τιμωρίας, πέρασε από τη Σαρδηνία, επικρατώντας 2-1 της Κάλιαρι. Κάπως έτσι βρίσκεται στο +2 από την πέμπτη Γιουβέντους, ενώ οι γηπεδούχοι είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με έναν βαθμό να τη χωρίζει από την Πάρμα.
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τη Λάτσιο να σκοράρει με… καραμπόλα του Ντιά, αλλά το γκολ να μη μετρά για χέρι του Σενεγαλέζου φορ στο 17’. Λίγα λεπτά μετά οι «λατσιάλι» ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Χισάι, αλλά ο ρέφερι δεν συγκινήθηκε και τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Αλβανός χαφ έκανε το γύρισμα, ο Ντιά την προσποίηση και ο επερχόμενος Τζακάνι εκτέλεσε τον Καπρίλε για το 1-0 στο 41ο λεπτό.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε διαφορετικά, με την Κάλιαρι να έχει την κατοχή και να πιέζει. Ζορτέα και Αντόπο προειδοποίησαν, με τον Πίκολι με σεντερφορίσια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να ισοφαρίζει στο 55ο λεπτό. Η Λάτσιο έψαξε την άμεση αντίδραση αλλά Καστεγιάνος και Ρομανιόλι δεν είχαν τα ιδανικότερα τελειώματα, με τους φιλοξενούμενους τελικά στο 62’ να παίρνουν για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Ο Τζακάνι γύρισε, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο αφύλακτος Καστεγιάνος έγραψε το 2-1.
Τζακάνι και Ίσακσεν απέτυχαν στην κόντρα-επίθεση να τελειώσουν το ματς, με τον Ντεϊόλα να έχει στο 85ο λεπτό την τελευταία ευκαιρία για να σώσει τον βαθμό, αλλά να μην τα καταφέρνει.
Πηγή: sport-fm.gr