![](assets/modules/wnp/articles/202502/579148/images/b_b_fivos_vaki.jpg)
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις οικονομικές οφειλές των Σωματείων προς το κράτος: «Η ενημέρωση που έχω εγώ είναι ότι το τμήμα φορολογίας... Απλά θέλει κάποιου είδους διευκρινίσεις δεν έχει αρνηθεί κάτι. Είναι στα πλαίσια της συζήτησης, υπάρχουν πολλά σωματεία σε αυτό το σχέδιο. Ένας αριθμός με μεγάλα και μικρά σωματεία, δεν είναι θέμα να μη πληρώσουν, όλοι θα πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί και οφείλει να εισπράξει το κράτος. Η ΚΟΠ είναι υποστηρικτική σε αυτή την προσπάθειά. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους και πρέπει να γίνει ο διακανονισμός για να έχουμε σωματεία υγιή».
Για τη μη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών: «Εμείς στην Ομοσπονδία έχουμε καλή συνεργασία με την Αστυνομία και προσπαθούμε να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όλοι μας. Μετά την απαγόρευση στο αγώνα Ομόνοια 29Μ-Ομόνοια το έπραξε και με άλλα δύο ματς. Υπήρξε μια σύσταση ίσως θα μπορούσε η ΚΟΠ να απαγορεύσει τη μετακίνηση φιλάθλων σε ματς που παίζονται αύριο. Ήρθε πολύ αργά αυτή η ειδοποίηση».
Αν υπάρχουν πληροφορίες για να παρθούν αυτές οι αποφάσεις: «Η αστυνομία όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις μας το αναφέρει. Η ομοσπονδία με τις συστάσεις της αστυνομίας και του Υπουργείου βλέπουμε ότι εξαλειφθεί η βία. Η ομοσπονδία έχει βάλει αυστηρές ποινές. Η βία είναι έξω, με τις τιμωρίες που έχουμε βλέπουμε μείωση της παραβατικότητάς και της βίας. Τα μέτρα που πήρε η ομοσπονδία με την αυστηροποίηση των ποινών έχουμε μια βελτίωση. Κανείς δεν θέλει τη βία στα γήπεδα. Εμάς η δουλειά μας είναι να διαδίδουμε το αθλητικό πνεύμα και να διοργανώνουμε αγώνες».
Για το νομοσχέδιο που προωθείται στη βουλή για αναβολή κάποιου αγώνα ή μη παρουσία φιλοξενούμενων: «Εμείς δεν το έχουμε δει. Όταν το δούμε η ΚΟΠ θα πει τις δικές τις απόψεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι μπροστά μας να σχολιάσουμε».
Η εντύπωση για τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Μεσίνα: «Είχαμε μια περίοδο που πολλά σωματεία εξέφρασαν παράπονα, εμείς κοινοποιούμε τις απόψεις του τμήματος διαιτησίας. Χθες είπαν τους προβληματισμούς τους οι Πρόεδροι. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολύ δυνατές απόψεις, μετά τη συνεδρία βλέπουμε μια ικανοποίηση ότι τουλάχιστον πήραν κάποια λογική εξήγηση για το πως λειτουργεί η ομοσπονδία. Ταυτόχρονα όμως ο κ. Μεσίνα άκουσε με προσοχή τα παράπονα των ομάδων και σκοπός όλων είναι να έχουμε περισσότερα καλά αποτελέσματα στις διαιτησίες».
Για το ότι η Ομόνοια σήμερα δεν θα πάρει οπαδούς στην Περιστερώνα: «Είχε ζητηθεί από την αστυνομία».