ΚΥΠΕ
Εκ της πρώτης αξιολόγησης που έχει γίνει για τα τετράμηνα αποτελεί γεγονός ότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους και θα πρέπει να γίνει γενικότερη αξιολόγηση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και ερωτηθείς αν θα καταργηθεί ο θεσμός των τετραμήνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό.
Έχω τοποθετηθεί δημόσια πριν από την ανάληψη των καθηκόντων μου και με αυτά που ανέφερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας,
Είχα, κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, την ευκαιρία να μεταφέρω ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες για το πώς θα κινηθούμε.
Ο θεσμός των τετραμήνων έγινε για να εξυπηρετήσει, ανάμεσα σε άλλα, τη μείωση του μαθησιακού άγχους, να βελτιώσει τα αποτελέσματα και κάποιους άλλους στόχους.
Εκ της πρώτης αξιολόγησης που έχει γίνει αποτελεί γεγονός ότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Άρα, θα πρέπει να γίνει γενικότερη αξιολόγηση, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σε αυτό το δεύτερο τετράμηνο, διότι η νομοθεσία δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή, διότι δεν μπορείς σε μια χρονιά να έχεις δύο διαφορετικά εξεταστικά πρότυπα.
Άρα, η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε - και έχω μιλήσει στην Υπουργό Παιδείας, έχω απαντήσει και στον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Στεφάνου, ο οποίος μου έστειλε σχετική επιστολή για το θέμα - είναι να δούμε κατά πόσο μπορούμε να μειώσουμε τη βαρύτητα των εξετάσεων των τετραμήνων στη γενικότερη βαθμολογία.
Θεωρώ, υπό τις συνθήκες, ότι είναι η μόνη λύση προς την οποία μπορούμε να κινηθούμε και είναι προς αυτή την κατεύθυνση που εργάζεται και η Υπουργός Παιδείας».
Ερωτηθείς για τα οχήματα των κυβερνητικών αξιωματούχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω ζητήσει να μη συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών.
Έχω ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό να μου υποβάλει συγκεκριμένο σημείωμα, έτσι ώστε να δούμε από πού προκύπτουν αυτές οι ανάγκες, αλλά την ίδια στιγμή να εξετάσουμε – σήμερα η τεχνολογία και στον τομέα των αυτοκινήτων έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό – και να δούμε κατά πόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία, ανταποκρινόμενοι και σε ένα μήνυμα της κοινωνίας γενικότερα, και για περικοπές, για δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία χρειάζεται όπως χρειάζεται και ισχυρή οικονομία, για να μπορείς να κάνεις κοινωνική πολιτική είτε στον τομέα της υγείας είτε στον τομέα της παιδείας. Άρα, θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική πολιτική».