Le Fouets du Fou σημαίνει "Τα χτυπητήρια του τρελού" και η αλήθεια είναι ότι ο ιδιοκτήτης τoυ εν λόγω Gelato Shop που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, έχει μια όμορφη και ο απόλυτα δημιουργική τρέλα. Ο λόγος για τον Μάριο Φωτίου ο οποίος με πολύ μεράκι δημιουργεί πάντα τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών που είναι πάντα gluten free και φτιαγμένα με οργανικά προϊόντα.
Γνωστός για τις εμπνευσμένες δημιουργίες του κάθε φορά, μας εκπλήσσει ευχάριστα όταν ανακοινώνει κάποια νέα γεύση σε περιορισμένη έκδοση. Η σημερινή ανακοίνωση του όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο μιας και δηλώνοντας ακροατής του Love fm 100. 7, και θαυμαστής του διευθυντή του, δημιούργησε γεύση “TT”…Τάσος Τρύφωνος.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Νέα γεύση παγωτό ΤΤ limited edition
Όχι δεν εμπνευστήκαμε από το audi tt
Αλλά η ιδέα ήρθε κάπως έτσι...
Η παραγωγή του συγκεκριμένου παγωτού είχε διάρκεια συνολικά 15 μέρες και η διαδικασία είχε ως εξής…
Βρεθήκαμε σε δύσβατες περιοχές - ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι free zone of any chemical -όπου μαζέψαμε άγρια φρούτα!
Έγινε πολύ προσεκτική διαλογή των φρούτων απορρίπτοντας μεγάλες ποσότητες που είχαν επηρεαστεί από έντομα
Έγινε πλύσιμο, καθάρισμα, και αφαίρεση των κουκουτσιών (αναλογιστείτε πόσες ώρες χρειάζονται για να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από σταφιδομένα άγρια κεράσια).
Τα φρούτα ωρίμασαν σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για 48 ώρες έτσι ώστε να συμπυκνωθούν οι γεύσεις τα αρώματά τους αλλά και τα ποσοστά της φυσικής τους ζάχαρης
Μετρήσαμε τα ποσοστά του ζαχάρου στον τελικό πουρέ που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου συστατικού ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησαμε την δική τους πηκτίνη από τα κουκούτσια τους
Και με πολύ αγάπη δημιουργήσαμε ένα σούπερ αγνό προϊόν χωρίς να προσθέσουμε τίποτα παρά μόνο τεχνογνωσία, έτσι ώστε να το μεταποιήσω σε ένα διαφορετικών gelato
Και εδώ έρχεται το από που προκύπτει το όνομα
Με ρωτάει κάποιος άγνωστος γιατί κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία?
Για να είναι κατάλληλο για όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους και προσέχουν από χημικά τεχνητά πρόσθετα! Η έμπνευση του ονόματος του εν λόγω παγωτού προήλθε από μια συνάντηση μου με τον Τάσο Τρύφωνος. Του πρόσφερα παγωτό που είχε γάλα και ζάχαρη και αυτός αρνήθηκε να το δοκιμάσει, έτσι με ενέπνευσε και δημιούργησα το παγωτό @tasostrifonos TT»
Εσείς θα το δοκιμάσετε;
Photo by @les_fouets_du_fou on Instagram
Πηγή: wiz-guide