ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόδραση Θεοφάνους - Στο πόστο τους οι ΜΜΑΔίτες

Σε διαθεσιμότητα παραμένουν οι δεσμοφύλακες

24news team

Η απόδραση του ισοβίτη, Δώρου Θεοφάνους, γνωστού ως «κομμωτή» προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις τόσο της αστυνομικής δύναμης όσο και στην διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών με αποκορύφωμα την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, να παύσει από τις θέσεις τους τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον Υπαρχηγό, Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη. Στη θέση τους διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Θεμιστός Αρναούτης στη θέση του Αρχηγού, ο Πανίκος Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Για την υπόθεση σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα επτά μέλη που συνόδευαν τον ισοβίτη και ήταν υπεύθυνα για την μεταφορά και φύλαξή του, πρόκειται για τρείς ΜΜΑΔίτες και τέσσερις δεσμοφύλακες. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ επιστρέφουν στα καθήκοντά τους αφού ο ερευνών λειτουργός που διορίστηκε για να διερευνήσει τις συνθήκες απόδρασης του Θεοφάνους έκρινε πως δεν χρειάζεται να παραταθεί η διαθεσιμότητά τους. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, η έκθεσή του είναι στο τελικό της στάδιο και σε αυτήν θα καταγράφονται τα πειθαρχικά αδικήματα των μελών της δύναμης. Όσον αφορά τους τέσσερις δεσμοφύλακες η έρευνα που τους αφορά είναι διαφορετική και εξετάζεται από λειτουργό του Τμήματος των Φυλακών και στην περίπτωσή τους η διαθεσιμότητα θα παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. 

Υπενθυμίζουμε ότι, ο 42χρονος ισοβίτης δραπέτευσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου, από το παράθυρο της οικίας των γονιών του, στα Χολέτρια της Πάφου, στο οποίο μετέβη έπειτα από άδεια που εξασφάλισε από τις Κεντρικές Φυλακές. Εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγα 24ώρα αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου, στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση