ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καταιγιστικές εξελίξεις: Ομολόγησε ο 26χρονος ότι βοήθησε τον «Κομμωτή»

Ελεύθερος ο πατέρας του ισοβίτη και ο 43χρονος

24news team

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, με τον 26χρονο συλληφθέντα να παραδέχεται πως βοήθησε τον δραπέτη μεταφέροντας τον εκτός της κοινότητας των Χολετριών με το δικαστήριο να διατάζει την οκταήμερη προσωποκράτησή του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εξάλλου σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν στην σημερινή διαδικασία όπου ο 68χρονος πατέρας του Θεοφάνους και ο 43χρονος, οι οποίοι τελούσαν υπό σύλληψη για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση και άλλα αδικήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο έκρινε μη ικανοποιητική την μαρτυρία και ότι δεν προκύπτει η οποιαδήποτε ανάμειξή τους με την απόδραση.

Θυμίζουμε πως ελεύθερος αφέθηκε χθες και ο 51χρονος αφού επίσης δεν προέκυψε κάτι εναντίον του που να τον ενοχοποιεί.

Οπλισμένος ο «κομμωτής» - Σχεδίαζε να φύγει για Λατινική Αμερική

Σύμφωνα με τα όσα ακουστήκαν χθες, από τον ανακριτή ενώπιον του δικαστηρίου, ο Δώρος Θεοφάνους, είναι οπλισμένος (πιστόλι) και στόχος του ήταν όπως διαφύγει, μέσω κατεχομένων, για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για χώρα της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, ο ισοβίτης δραπέτης σχεδίασε να ταξιδέψει στην Κολομβία με την βοήθεια του πατέρα του οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα πουλώντας ακίνητη περιουσία εξασφάλισε χρήματα για την απόδραση του 42χρονου.

Του έδωσαν άδεια για τραπέζι με 23 άτομα

Ο εξεταστής της υπόθεσης σημείωσε χθες, ενώπιον δικαστηρίου, ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, 2024 ο Θεοφάνους είχε υποβάλει αίτημα για άδεια και δήλωσε κατάλογο με 23 πρόσωπα τα οποία θα παρευρίσκονταν στον χώρο κατά την επίσκεψη, αίτηση η οποία εγκρίθηκε.
Ακολούθως στις 11:00 της Πέμπτης ο 42χρονος ισοβίτης μεταφέρθηκε στην πατρική του κατοικία όπου αφέθηκε, υπό την εποπτεία των δεσμοφυλάκων και μελών της ΜΜΑΔ, να έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στην κατοικία, μεταξύ αυτών και ο 68χρονος πατέρας του, ενώ ο ισοβίτης δεν έφερε χειροπέδες ή οτιδήποτε άλλο που να περιορίζει τις κινήσεις του.

Στην συνέχεια και γύρω στις 12:05, είπε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο 42χρονς ισοβίτης διέλαθε της προσοχής των πιο πάνω μελών οι οποίοι τον αναζήτησαν εντός και εκτός της οικίας, χωρίς να τον εντοπίσουν και διαπίστωσαν ότι αυτός τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Εναντίον του 42χρονου δραπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόδρασης προσώπου που τελεί υπό κράτηση.

Το έγκλημα που διέπραξε

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Δώρο Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του, Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση