ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ: Πονούσε το δεξί γόνατο και τον χειρούργησαν στο αριστερό

Αγωγή κατά γιατρού και ιδιωτικού νοσηλευτηρίου – Ποια η θέση του γιατρού - Διαφώνησε δεύτερος γιατρός

24news team

Ένα τραγελαφικό -περσινό- συμβάν σε ιδιωτικό νοσοκομείου που παρέχει υπηρεσίες μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Φιλελεύθερος». Νεαρός, κατόπιν γνωμάτευσης που έλαβε για ρήξη έσω μηνίσκου στο δεξί πόδι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά στο αριστερό του γόνατο! Δεύτερος γιατρός του είπε πως το δεξί του πόδι δεν χρειαζόταν χειρουργείο!

Δικηγορικό γραφείο έχει ήδη καταχωρήσει αγωγή, εκ μέρους του νεαρού, εναντίον του γιατρού που διενήργησε τη χειρουργική επέμβαση, όπως και εναντίον του νοσοκομείου. Σχετική καταγγελία για το περιστατικό έγινε και στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Βάσει των όσων αναφέρονται στην αγωγή, ο γιατρός που εξέτασε τον νεαρό αφού τον παρέπεμψε για μαγνητική τομογραφία και ακολούθως όταν την εξέτασε, διέγνωσε την ανάγκη για διορθωτική επέμβαση στον δεξί έσω μηνίσκο.

Στις 30 Μαρτίου 2023 ο νεαρός εισήχθη στο χειρουργείο. Όταν συνήλθε από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, διαπίστωσε ότι ήταν χειρουργημένο το αριστερό του γόνατο. Τότε άρχισε να διαμαρτύρεται, φωνάζοντας μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε συγκατατέθηκε να εγχειριστεί στο αριστερό του γόνατο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής, ο γιατρός παραδέχθηκε το λάθος του και προέτρεψε τον νεαρό όπως υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στο δεξί γόνατο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ασθενής, όπως αναφέρεται, έχασε την εμπιστοσύνη του στον εναγόμενο γιατρό και αρνήθηκε. Αργότερα επισκέφθηκε έναν άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας.

Κατά την επίσκεψη στον δεύτερο γιατρό, ο ασθενής, σύμφωνα με την αγωγή, ενημερώθηκε πως το δεξί του γόνατο δεν χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση.

Η θέση του γιατρού

Στην αναφορά υπεράσπισης του, ο εναγόμενος γιατρός υποστήριξε ότι μετά την κλινική εξέταση, συνέστησε στον νεαρό μαγνητική τομογραφία, η οποία «δεν κατέδειξε σοβαρή βλάβη στο δεξί γόνατο». Μερικές ημέρες αργότερα, συνεχίζει ο γιατρός, ο ασθενής τον επισκέφθηκε με τα ίδια συμπτώματα και του συνέστησε τη διενέργεια αρθροσκόπησης δεξιού γόνατος για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Ο εναγόμενος ενημέρωσε τον ενάγοντα πως «η κλινική εικόνα δεν καταδεικνύει σοβαρό πρόβλημα και ότι η αρθροσκόπηση έχει σκοπό την αντιμετώπιση του εμμένοντος άλγους». Ο ασθενής συναίνεσε και υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις και προγραμματίστηκε επέμβαση για αρθροσκόπηση.

Στις 30/3/2023 ο νεαρός υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αριστερού γόνατος και «κατά την επέμβαση διαπιστώθηκε πρόβλημα στο αριστερό γόνατο ή και χονδρική βλάβη του έσω μηριαίου κονδύλου ή και χονδροπάθεια των κνημιαίων κονδύλων ή και ρήξη σώματος του έξω μηνίσκου, εικόνα που ταυτιζόταν με την κλινική εξέταση και το παρατεταμένο άλγος, για το οποίο παραπονείτο ο ασθενής στο δεξί γόνατο. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έξω μερική μηνισκεκτομή, ομαλοποίηση της χονδροπάθειας και θεραπεύθηκαν τα προαναφερόμενα ευρήματα».

Ο γιατρός, προς υπεράσπισή του, προβάλλει το γεγονός ότι από την επέμβαση στο αριστερό γόνατο ο ασθενής δεν υπέστη κάποια βλάβη, αντιθέτως, δόθηκε θεραπεία σε πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο ήταν επιβεβλημένη.

Το νοσηλευτήριο, από πλευράς του, όπως αναφέρεται, υποστηρίζει ότι ο γιατρός είναι αυτοεργοδοτούμενος και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ως συνεργάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Στις 5 Οκτωβρίου, στην 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα περπατήσουμε μαζί για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ