ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην Εντατική το πρώτο φετινό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Άνδρας από το Μάμμαρι - Ψάχνουν εστίες εκκόλαψης του κουνουπιού στην περιοχή

24news team

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε και στην Κύπρο. Πρώτο κρούσμα για φέτος, ηλικιωμένος κάτοικος στο Μάμμαρι, ο οποίος βάσει πληροφοριών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.  

Μετά τη διάγνωση για τον συγκεκριμένο άνδρα δόθηκαν οδηγίες στις Υγειονομικές Υπηρεσίες για ψεκασμούς στην περιοχή. Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εστίες εκκόλαψης του κουνουπιού στην περιοχή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν την εστία μόλυνσης, καθώς ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εκτιμάται είναι ο ηλικιωμένος από το Μάμμαρι μολύνθηκε από κουνούπι. 

Όπως αναφ΄έρθηκε, το 80% των ασθενών που μολύνονται από τον ιό δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Το 19% έχουν ήπια συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης, δηλαδή πονοκέφαλο, μυαλγία, αδιαθεσία ή πυρετό. Ποσοστό 1% παρουσιάζει βαριά νευρολογική εικόνα δηλαδή συμπτώματα μηνιγγίτιδας ή εγκεφαλίτιδας που συνοδεύονται με έντονο πονοκέφαλο, πυρετούς, θόλωση της διάνοιας.

Ο ιός δυτικού Νείλου μεταδίδεται με τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά.

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Στις 5 Οκτωβρίου, στην 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα περπατήσουμε μαζί για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ