ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τραγικό τέλος για αιχμάλωτο του 74 - Ανέμενε 5 μήνες το αμαξίδιο που του υποσχέθηκαν

Είχε ζητήσει ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι από τον πρόεδρο - Δεν του απαντούσαν

24news team

Αιχμάλωτος του 1974 πέθανε αναμένοντας το νέο αμαξίδιο, γράφει σήμερα «Ο Φιλελεύθερος», φέρνοντας στη δημοσιότητα το τραγικό τέλος της ζωής του Μιχάλη Κυριάκου. Ενός ανθρώπου που ήταν ακρωτηριασμένος στα πόδια, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ αντιμετώπιζε και θέματα υγείας.

Πηγή του δημοσιεύματος, ο πρόεδρος του συνδέσμου των αιχμαλώτων πολέμου 1974, Βάσος Χρίστου, ο οποίος ανέφερε στην εφημερίδα ότι στις 23 του περασμένου Απριλίου, σε εκδήλωση των αιχμαλώτων, ο Μιχάλης Κυριάκου είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη όπως τον βοηθήσει το κράτος αντικαθιστώντας το ελλαττωματικό ηλεκτρικό του αμαξίδιο. Πέντε μήνες μετά, η υπόσχεση δεν εκπληρώθηκε.

Η μοιραία πτώση

Το αποτέλεσμα ήταν, στις 26 Σεπτεμβρίου, το αμαξίδιο να αφήσει τον Μιχάλη Κυριάκου στη μέση του δρόμου, στους Αγίους Τριμιθιάς. Τον είδε συγχωριανός του και προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει και να τον ρυμουλκήσει με το αυτοκίνητο, με σκοινί. Ο ηλικιωμένος ανάπηρος άνδρας, δυστυχώς όμως έπεσε κάτω από το αμαξίδιο, χτύπησε στο κεφάλι και την επόμενη μέρα πέθανε.

«Είχε ζητήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ο ίδιος καινούριο. Ο πρόεδρος του υποσχέθηκε ότι θα του παρέδιναν ένα. Μάλιστα, μου πρότειναν να κάνουμε και εκδήλωση για να του παραδώσουν το επίμαχο αμαξίδιο. Άκουσον, άκουσον. Τους είπα να το ξεχάσουν και ότι ήταν κατάντημα», δήλωσε ο Βάσος Χρίστου.

Δεν του απαντούσαν

Την επομένη, ο πρόεδρος του συνδέσμου είχε επικοινωνήσει με το Προεδρικό και τον ενημέρωσαν ότι δόθηκε η εντολή και θα τύχει χειρισμού το αίτημα του Μιχάλη Κυριάκου. «Ο καιρός περνούσε όμως το καροτσάκι δεν παραδίδονταν. Δεν του απαντούσαν στο τηλέφωνο. Αν η υπόσχεση του προέδρου είχε υλοποιηθεί, αυτός ο άνθρωπος δεν θα είχε χάσει τη ζωή του», ανέφερε ο ακόμα ο Βάσος Χρίστου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση