ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργασία ΟΚΥπΥ με Νοσοκομεία Shriners

Ενισχύεται η Συνεργασία του ΟΚΥπΥ με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners

ΚΥΠΕ

Την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κάτι το οποίο αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα για την αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας, που παρέχεται στα παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στην Κύπρο.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παρουσία της Διοικητικής και Ιατρικής Ομάδας των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners και του ΟΚΥπΥ, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας και μελών του προσωπικού του Μακάρειου, ανακοινώθηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, η οποία υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023. Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων εντός Κύπρου.

Όπως σημειώθηκε, η σημαντική αυτή εξέλιξη με την οποία η Κύπρος καθιερώνεται ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για τα Νοσοκομεία Shriners, επιτρέπει σε παιδιά με σοβαρές ορθοπεδικές παθήσεις να χειρουργούνται στη χώρα τους, αποφεύγοντας τη μετακίνηση στο εξωτερικό, κάτι που προσφέρει ουσιαστικά οφέλη τόσο στους μικρούς ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 χειρουργικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που περιλάμβαναν νευροχειρουργική και παιδιατρική ορθοπεδική κάτω άκρων.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ Μαρίνος Καλλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, το Υπουργείο Υγείας για τις ενέργειές τους, οι οποίες κατέστησαν δυνατή αυτή τη συνεργασία, καθώς και το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Shriners για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθειά.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλής, «η συνεργασία με τα Νοσοκομεία Shriners μας τιμά ιδιαίτερα ως Οργανισμό, καθώς αντανακλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη Κώστας Παρασκευαϊδης, αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία του Ιδρύματος με τα Νοσοκομεία Shriners, η οποία οδήγησε στην εξίσου εξαιρετική συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ. Ο κ. Παρασκευαϊδης ευχαρίστησε το προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου για την αφοσίωσή τους και όσους συνέβαλαν για να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, Leslie D. Stewart, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΟΚΥπΥ για την άψογη συνεργασία στην παροχή παιδιατρικής ορθοπεδικής φροντίδας εντός του Μακάρειου Νοσοκομείου και στον κ. Παρασκευαίδη για την πολύχρονη συνεργασία και στήριξη του στα παιδιά που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά προβλήματα.

Να σημειωθεί πως η συνεργασία της Κύπρου με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners έχει μακρά ιστορία, που ξεκίνησε το 1981, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη. Από τότε, περισσότερα από 4.000 παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη θεραπεία τους.

Το 2018 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, που έθεσε τα θεμέλια για την πραγματοποίηση επεμβάσεων εντός της Κύπρου, οι οποίες ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται με την συνεργασία των Νοσοκομείων Shriners με τον ΟΚΥπΥ το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X