ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σεισμός στη Λεμεσό - Το μέγεθος και το επίκεντρο

Οι πρώτες πληροφορίες

ΚΥΠΕ

Μεγέθους 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο σεισμός που καταγράφηκε σήμερα, Παρασκευή, και τοπική ώρα 07:34, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λεμεσού.

Όπως σημειώνεται, ο σεισμός καταγράφηκε στις 07:34 από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος και ήταν μεγέθους Μ=3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Προστίθεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και εστιακό βάθος 3 χιλιόμετρα και έγινε ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Αναφέρεται ότι περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/88441/event.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση