ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ακαδημαϊκοί ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση από τον Αρμεύτη

Ανακοίνωση της συντεχνίας για τις ανάγκες του πανεπιστημίου και το Park & Ride

ΚΥΠΕ

Ο δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, "υποσκάπτει" τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, εμμένοντας στην εφαρμογή της πρότασής του για δημιουργία Park & Ride στον Β’ πόλο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, η οποία καλεί το δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίσει «την παράνομη», όπως την χαρακτηρίζει, πρόταση.

Το θέμα απασχόλησε έκτακτη συνεδρία της Γραμματείας της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, και η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως «ο Δήμαρχος αγνοώντας παντελώς τις αποφάσεις, τον στρατηγικό προγραμματισμό και τα περιουσιακά δικαιώματα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι μπορεί να έχει δικαίωμα χρήσης σε χώρο ο οποίος δόθηκε στο Πανεπιστήμιο με απόφαση της Πολιτείας για αποκλειστική χρήση για κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών στέγασης».

"Υποσκάπτοντας τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του κορυφαίου φορέα παιδείας της πόλης μας (ο δήμαρχος) εμμένει στην εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης πλήττοντας καίρια το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου», προσθέτει.

Αναφέρει, ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ηγεσία του Πανεπιστημίου εξήγησε επανειλημμένα, τόσο κατ΄ιδίαν όσο και δημόσια, την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, «ο Δήμαρχος ανεξήγητα εμμένει στη θέση του, εγγράφοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού».

Παράλληλα, συνεχίζει, συνδέοντας το θέμα με το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού «επιχειρεί συγκεκαλυμμένα να το εντάξει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης, προσπαθώντας να ανατρέψει κεκτημένα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, «το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την πανηγυρική καταψήφιση της παράνομης πρότασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση