ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέα θύελλα με σεξουαλικά σκάνδαλα στην Εκκλησία

Διαρροές για νέες καταγγελίες - Προς το παρόν δεν υπάρχει νέα καταγγελία ενώπιον των Αρχών

24news team

Νέα θύελλα με σεξουαλικά σκάνδαλα προμηνύεται στην εκκλησία της Κύπρου αφού σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η δημοσιοποίηση νέων καταγγελιών με εμπλεκόμενους άλλους μοναχούς εκτός από αυτούς που έχουν καθαιρεθεί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καταγγελίες θα αφορούν σεξουαλικής φύσεως αδικήματα με κατηγορούμενους μοναχούς οι οποίοι εμπλέκονται και στο Σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες φέρεται να στρέφονται κατά των δύο μοναχών που κατάγγειλαν τα όσα διαδραματίζονταν στην Μονή Αββακούμ. Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες της νέας υπόθεσης φαίνεται να είναι οι μοναχοί που καθαιρέθηκαν έπειτα από απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη είδηση, από το ελλαδικό κανάλι, STAR, οι μοναχοί που καθαιρέθηκαν φέρονται να εμπλέκουν ανθρώπους πολύ στενά συνδεδεμένους με τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής, Ησαΐα και να κατέχουν στα χέρια τους διαλόγους και στοιχεία τα οποία θα δημοσιεύσουν.

Καμιά νέα καταγγελία στην Αστυνομία

Μέχρι στιγμής, όπως ενημερώθηκε η ιστοσελίδα μας, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν νέα καταγγελία ενώπιον τους.

Ωστόσο, σοβαρή υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από το Ειδικό Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας. Αφορά την καταγγελία ανήλικης για σεξουαλική παρενόχλησή της από μοναχό. Υπενθυμίζουμε ότι, ο μοναχός που καταγγέλθηκε για την προαναφερθείσα υπόθεση ήταν στη Μονή του Οσίου Αββακούμ ενώ πλέον υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Εξελίξεις για αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν σύντομα σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από την πλευρά των μοναχών που έχουν καθαιρεθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση