ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εξοργιστικό παρκάρισμα για άλλη μια φορά στην Κύπρο

Θυμό και γιατί όχι οργή προκαλεί η έλλειψη συνείδησης

24news team

Θυμό και οργή προκαλεί η έλλειψη συνείδησης αρκετών συμπολιτών μας οι οποίοι επιλέγουν να σταθμεύουν μπροστά ή και πάνω σε ράμπες αναπήρων.

Το όλο θέμα - που να σημειώσουμε δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε δρόμους στην Κύπρο - έφερε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Λαμπριανίδης μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτηση του: "Ράμπα για να βγεις στο πεζοδρόμιο με τροχοκάθισμα οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί και να μην την πρόσεξε αλλά σίγουρα επέλεξε να σταθμεύσει αυτός όπως και πολλοί άλλοι σε διπλή κίτρινη γραμμή".

Το 24news υπενθυμίζει πως το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε θέση ΑμεΑ ανέρχεται στα 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, στις 11 Απριλίου 2024, η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής καταψήφισε πρόταση νόμου για αύξηση του εξωδίκου προστίμου σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρίες από μη δικαιούχα άτομα, από €300 που προβλέπεται σήμερα σε €500.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό και αφού δυστυχώς αρκετά συχνά συναντούμε «περίεργα» παρκαρίσματα υπενθυμίζουμε στους παραβάτες κάποιες από τις ποινές που αντιμετωπίζουν, ίσως με αυτό τον τρόπο να σκεφτούν καλύτερα την επόμενη φορά πού θα παρατήσουν το αμάξι τους.

Εγκατάλειψη οχήματος σε επικίνδυνη θέση: 3 μήνες φυλάκιση ή/και €1.000 χρηματική ποινή και 1 – 2 Β.Π.

Στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμιο: €100 πρόστιμο

Στάθμευση σε μικρή απόσταση από:

(i) Συμβολή Δρόμων: €100 πρόστιμο

(ii) Φωτεινό Σηματοδότη Τροχαίας: €100 πρόστιμο

Στάθμευση σε μικρή απόσταση από:

(i) Διάβαση Πεζών: €150 πρόστιμο

(ii) Στάση Λεωφορείου: €150 πρόστιμο

Στάθμευση σε διπλή κίτρινη γραμμή: €100 πρόστιμο

Στάθμευση στην αντίθετη πλευρά της πορείας του οχήματος: €100 πρόστιμο και 1 – 2 Β.Π.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση