ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άσεμνη επίθεση γιατρού - Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Τι αναφέρει ο ΟΚΥπΥ

ΚΥΠΕ

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο ΟΚΥπΥ περιεχόμενο επιστολής προς Επ. Διοικήσεως για μη διερεύνηση σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενης από γιατρό.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) απορρίπτει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της επιστολής, που υποβλήθηκε προς την Επίτροπο Διοικήσεως, Μαρία Λοττίδου, από εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στον Οργανισμό, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσής της δεν έχει προχωρήσει.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφορικά με δημοσίευμα για κατ’ ισχυρισμόν σεξουαλική παρενόχληση από ιατρό του ΟΚΥπΥ, το οποίο, όπως λέει, επιρρίπτει ευθύνες και/ή αφήνει υπόνοιες για συγκάλυψη στον ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός αναφέρει πως έλαβε την υπό αναφορά καταγγελία στις 15/5/2023 και εντός μίας εβδομάδας, στις 22/5/2023, η καταγγέλλουσα είχε κληθεί να δώσει κατάθεση.

Όπως σημειώνει στις 14/6/2023 η Επιτροπή Ισότητας του Οργανισμού, στα πλαίσια της οποίας εξετάστηκε η καταγγελία, εξέδωσε απόφαση και ενημέρωσε την καταγγέλλουσα, για το δικαίωμα της να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, πράγμα που έπραξε.                  

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί μετακίνησης της, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι «ουδόλως ευσταθούν», αφού η καταγγέλλουσα παραμένει στο χώρο εργασίας της.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ η υπόθεση ήδη έχει τεθεί ενώπιον Δικαστηρίου και αναμένεται η έκβαση της.

«Δεδομένου αυτού ο Οργανισμός δεν δύναται να τοποθετηθεί περαιτέρω», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση