ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διαμαρτυρία Φειδία: Ελάχιστοι μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγνόησαν το κάλεσμά του για συγκέντρωση στις 13:00 - Οι πρώτες αντιδράσεις από τον ευρωβουλευτή

24news team

Ελάχιστοι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φειδία Παναγιώτου να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Στις 13:00, που θα άρχιζε η εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι ήταν λιγότεροι από δέκα.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως περίμενε προσέλευση μαθητών στις 14:00, στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκεί όπου τους ανέμενε και μουσική. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα.

Η πρώτη προσπάθεια του ευρωβουλευτή να επικοινωνήσει δια ζώσης με τους μαθητές καταγράφεται ως μεγάλη αποτυχία. Εκτός από μερικές δεκάδες μαθητές οι υπόλοιποι αγνόησαν τις παροτρύνσεις του να διαδηλώσουν κατά της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις του Φειδία Παναγιώτου στους δημοσιογράφους:

«Να το συνδέσω με το Covid»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο ευρωβουλευτής ανέφερε: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, που απαγορεύτηκαν τα τηλέφωνα στα σχολεία και θέλω να το συνδέσω λίγο με το Covid. Δεν θέλουμε να αναγκάζουμε τους άλλους να βάλουν εμβόλια. Όπως εσείς που είστε εδώ και έχετε όλοι τα τηλέφωνά σας, δεν θέλουμε να σας αναγκάσουμε να μην έχετε τα τηλέφωνά σας. Έτσι και οι μιτσιοί. Στα σχολεία να μην τους αναγκάσουμε να μην έχουν τα τηλέφωνα. Είναι και θέμα ασφάλειας είναι και πολλά άλλα. Ο κόσμος εξελίσσεται και το τηλέφωνο εν προέκταση του χεριού μας πλέον».

«Ειρηνευτική διαμαρτυρία»

Είπε ακόμα πως μετά την αντίδρασή του, «τώρα η κ. υπουργός Παιδείας φαίνεται να άνοιξαν τα αυτιά της» και τόνισε πως η «ειρηνευτική (όπως είπε) διαμαρτυρία είναι για πολλά θέματα, τα παιδιά δεν πάνε χαρούμενα στα σχολεία». Σε ερώτηση για την ΠΣΕΜ απάντησε πως επειδή χθες εκλέγηκε νέα ηγεσία δεν είχε τον χρόνο να μιλήσει μαζί τους. Μίλησε επίσης για μια δοκιμή μαζί με τους μαθητές και ότι δεν είναι σίγουρος αν θα πετύχει επειδή είναι νέος στην πολιτική.

Η ΠΣΕΜ και το Υπουργε΄΄ίο Παιδείας

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), διαφώνησε με την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγίωτου και την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Χθες το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του εξέφρασε την αντίθεσή του στην προτροπή του ευρωβουλευτή τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση