ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτά είναι τα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κύπρο από Ισραήλ-Ιράν (ΧΑΡΤΗΣ)

Οι πιθανότητες να πληγεί η Κύπρος από πύραυλο

24news team

Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με πάνω από 200 πυραύλους έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Μέση Ανατολή προκαλώντας έντονη ανησυχία παγκοσμίως αλλά και στην Κύπρο λόγω της γειτνίασης με τις δύο χώρες. Εξάλλου όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ  ο στρατιωτικός μελετητής, Συνταγματάρχης ε.α. Άντης Λοΐζου, το ενδεχόμενο να πληγεί η Κύπρος τυχαία ή μη από τις εκτοξεύσεις πυραύλων μεταξύ των εμπλεκομένων στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δυνάμεων είναι πολύ μικρό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί.

Επί του παρόντος, όπως δήλωσε ο κ. Λοΐζου, η Κύπρος βρίσκεται εκτός του κάδρου των ιρανικών επιδιώξεων, ενώ ούτε οι ΗΠΑ θα επέτρεπαν μια τέτοια εξέλιξη, καθώς έχουν αναπτύξει κατά το πρόσφατο διάστημα στενές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνοντας χρήση των υποδομών της σε πολλές περιπτώσεις για ανεφοδιασμό και υποστήριξη.

Η Κύπρος λόγω και της γεωγραφικής της θέσης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ενώ υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε εκτάκτως Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για ανάλυση της κατάστασης.

Πόσο μακρία όμως βρίσκεται η Κύπρος από το Ισραήλ και το Ιράν;

Η απόσταση που χωρίζει την Κύπρο με το Ισραήλ, σε ευθεία γραμμή πάντα, είναι 458,37 χιλιόμετρα ενώ από το Ιράν είναι 1.958,87 χιλιόμετρα.

Εξάλλου το Ισραήλ από το Ιράν απέχει 1.839,90 χιλιόμετρα.

Δείτε πιο κάτω τους χάρτες με τις αποστάσεις μεταξύ των χωρών:

*Απόσταση Κύπρου-Ισραήλ

*Απόσταση Κύπρος-Ιράν

*Απόσταση Ισραήλ-Ιράν

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση