ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δέσπω Μιχαηλίδου: Το ψάχνει για τις ανήλικες στην υπόθεση του 64χρονου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απέστειλε ερωτήματα προς την Αστυνομία και το Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας

ΚΥΠΕ

Η επίτροπος των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η υπόθεση με τον 64χρονο ύποπτο για διάπραξη αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως, που σχετίζονται με ανήλικες οι οποίες τελούν υπό κράτηση.

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε πως απέστειλε ερωτήματα προς την Αστυνομία, για τις ενέργειες που έχει κάνει από τη στιγμή των συλλήψεων και των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση.

Ερωτήματα απέστειλε και προς το Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των ανήλικων παιδιών.

Όπως σημείωσε περιμένει απαντήσεις ως προς τα ερωτήματα που υπέβαλε σχετικά με την υπόθεση και αναλόγως θα προβεί στις απαραίτητες παρατηρήσεις και παρεμβάσεις.

Δεν γνώριζαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες

Κληθείς να σχολιάσει ότι τα παιδιά ήταν υπό την επίβλεψη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και σε ερώτημα πώς γίνεται να μην γνώριζαν οι υπηρεσίες που βρίσκονταν τα παιδιά η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε πως κάτι τέτοιο «δεν είναι ασύνηθες. Όπως είπε πρόκειται για  «ανοικτές δομές, τα παιδιά βγαίνουν και επιστρέφουν συγκεκριμένη ώρα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο και με πρωτοβουλία του γραφείου μου καταρτίστηκε από την Αστυνομία για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και από το γραφείο ώστε να δημιουργείται ένας μηχανισμός έγκαιρης ειδοποίησης και παρέμβασης».

Σημείωσε πως στην περίπτωση που ένα παιδί δεν εμφανίζεται στη δομή τη συγκεκριμένη ώρα επιστροφής θα πρέπει να ειδοποιηθεί κοινωνική λειτουργός, Αστυνομία, η οποία αναλόγως θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να ερευνήσει που μπορεί να εντοπιστεί το παιδί.

«Για να εντοπίσουμε ένα παιδί ξεκινούμε πρώτα κάποιες διερευνήσεις είτε με φιλικό περιβάλλον είτε οικογενειακό, γίνεται έρευνα για πληροφορίες για να αρχίσει η διερεύνηση», επισήμανε.

Τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες

Στην περίπτωση με τις ανήλικες η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε πως τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες. Εκείνο που πρέπει να απαντηθεί σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου είναι «τι γύρευαν τα παιδιά τέτοια ώρα με ένα 64χρονο».

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι η Αστυνομία από τη στιγμή που έβλεπε μέσα από τη μαρτυρία του 64χρονου παραπονούμενου ότι είχαν εμπλοκή ανήλικα παιδιά «έπρεπε αμέσως να διερευνηθεί, να γίνει αυτεπάγγελτη έρευνα για να διερευνηθεί το βάθος των πραγμάτων. Η πρώτη μέριμνα της Αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους ανήλικους».

Εκείνο που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου είναι «να υπάρχει ένας μηχανισμός έγκαιρου εντοπισμού ανηλίκου και συνδρομής πολλών υπηρεσιών ώστε να μπορέσουμε να δράσουμε γρήγορα, διότι αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν.»

Όσον αφορά την Αστυνομία η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «κατά τη διερεύνηση πρέπει να τηρεί όλους τους κανονισμούς όπως προνοεί ο νόμος για παιδιά με σοβαρή παραβατικότητα. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ενδυναμωθούν τα παιδιά να μιλήσουν αυτό είναι το ζητούμενο».

 Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Μέρα Μεσημέρι» στον ΑΝΤ1:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση