ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτσι αντέδρασαν οι καταναλωτές για τα πανάκριβα λαχανικά και φρούτα

Τι κάνουν οι επιχειρήσεις με τα αδιάθετα προϊόντα; Η απάντηση του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου

24news team

Σημαντικά μειωμένες είναι πλέον οι ποσότητες των αγορών από τους καταναλωτές σε λαχανικά, φρούτα και χόρτα από το λιανικό εμπόριο. Οι τιμές των προϊόντων έχουν ακριβύνει τόσο πολύ που είναι πλέον αποτρεπτικές για πάρα πολλά νοικοκυριά.

Ο γενικός γραμματέας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, επιβεβαίωσε το αρνητικό αντίκτυπο της ακρίβειας στους καταναλωτές, οι οποίοι όπως σημείωσε, αναγκάζονται να πηγαίνουν συχνότερα για ψώνια καθώς αγοράζουν λαχανικά και φρούτα σε πολύ μικρές ποσότητες.

Όπως είπε ενδεικτικά ο Μάριος Αντωνίου, «αν θα αγοράσουν λαχανικά και φθαρτά οι καταναλωτές είναι πλέον σε πολύ πιο μικρές ποσότητες. Το πόσα ξοδεύει το κάθε νοικοκυριό μειώνεται. Την απογοήτευση και τα παράπονα του κόσμου για τις τιμές επειδή είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, εμείς τα εισπράττουμε».

Ενδεικτικό της ακρίβειας είναι και το παράδειγμα των 4 και των 5 ευρώ το κιλό για ντομάτες και ντοματίνια, σε πολλά σημεία του λιανικού εμπορίου. Τι γίνεται λοιπόν με τις ποσότητες των προϊόντων που μένουν αδιάθετες;

Δεν επιστρέφονται τα προϊόντα

«Για οποιαδήποτε παραγγελία για φρούτα και φθαρτά, εάν ένα προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο, θα πρέπει να το πετάξουμε. Δεν γίνεται επιστροφή στον προμηθευτή», εξήγησε ο Μάριος Αντωνίου και πρόσθεσε: «Αν έχει αλλοιωθεί η ποιότητα σε ένα προϊόν αλλά παραμένει κατάλληλο, όπως για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο είδος ντομάτας, θα μπουν σε ντοματοχυμό χαμηλής τιμής.

Το στέλεχος του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου διευκρίνισε επίσης ότι όσον αφορά τις ντομάτες, η προσφορά στην Κύπρο δεν καλύπτει τη ζήτηση, γι’ αυτό και γίνονται εισαγωγές από την Ελλάδα. Σημείωσε ακόμα ότι οι τιμές σε φρούτα και φθαρτά καθορίζονται από τους προμηθευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση