ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εξαήμερη κράτηση 8 ατόμων για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Η τρομοκρατική οργάνωση που φέρονται να χρηματοδοτούσαν βρίσκεται στη Συρία

ΚΥΠΕ

Εξαήμερο διάταγμα κράτησης εκδόθηκε την Πέμπτη εναντίον οκτώ υπόπτων σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, και διάπραξης αδικημάτων σε σχέση με την νομοθεσία καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των οκτώ υπόπτων έχει εκδοθεί δικαστικό διάταγμα διάρκειας έξι ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι οκτώ ύποπτοι, μία γυναίκα και επτά άνδρες, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα για διερευνώμενα αδικήματα χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα οκτώ πρόσωπα είναι συριακής καταγωγής και η τρομοκρατική οργάνωση που φέρονται να χρηματοδοτούσαν, βρίσκεται στη Συρία. Οι πέντε από τους συλληφθέντες διέμεναν στη Λεμεσό και οι τρεις στην Πάφο.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σημέρα στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, η Δύναμη προχώρησε στη σύλληψη των οκτώ προσώπων, έπειτα από την εξασφάλιση πληροφοριών ότι τα πρόσωπα φαίνεται να εξασφάλισαν χρήματα και χρηματοδοτούσαν συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται σε τρίτη χώρα.

Ο κ. Ανδρέου κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία ότι τα πρόσωπα αυτά θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. «Τα αδικήματα αφορούν τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης σε τρίτη χώρα», σημείωσε.

Οι ύποπτοι είχαν οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Το ΤΑΕ αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση