ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Kitemed επιστρέφει µε τη διοργάνωση του 9ου Παγκύπριου Πρωταθλήµατος SUP CUP 2024

24news team

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, αθλητές από όλη την Κύπρο και από διάφορα µέρη του πλανήτη, επιστρέφουν στο ίδιο 'σηµείο', στο “The Spot” στην παραλία Κίτι/Σοφτάδες στη Λάρνακα για τον µεγαλύτερο αγώνα του πρωταθλήµατος! Ένα αγώνα όπου αναµένεται να έχει ιδιαίτερο βαθµολογικό ενδιαφέρον µιας και θα κρίνει τους πρωταθλητές Κύπρου στις κατηγορίες 2km και 5km!

Δικαίωµα συµµετοχής στον αγώνα Cyprus SUP Cup 2024 έχουν όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου. Το φύλο, η ηλικία και ο εξοπλισµός θα καθορίσουν την συµµετοχή των αθλητών στην αντίστοιχη κατηγορία. Συγκεκριµένα οι συµµετέχοντες θα µπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων αναλόγως του µεγέθους της σανίδας τους!

1η κατηγορία – Αγώνας 5ΚΜ

2η κατηγορία - Αγώνας 2ΚΜ

3η κατηγορία – FUN - Στην κατηγορία FUN, περιλαµβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-wave µικρότερα από 12’6”

Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανήκουν σύµφωνα µε τον τύπο και το µήκος τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα, τις δηλώσεις συµµετοχής, τους όρους και κανονισµούς του αγώνα παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή www.kitemed.com.

Λίγα λόγια για το SUP – Stand Up Paddle Surfing – Όρθια Σανιδοκωπηλασία

Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες του αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαίες φυλές στην Αφρική και στην Νότια Αµερική χρησιµοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί για να ταξιδέψουν ή να βρουν τροφή. Η µοντέρνα όµως έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήµερα το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόµενα αθλήµατα στον κόσµο µε αρκετούς επώνυµους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυµους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήµατος, το οποίο ονοµάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι µαζί µπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddle boards τους, να συνοµιλούν µεταξύ τους, να γυµνάζονται περιµένοντας να πιάσουν το επόµενο κύµα.

Δείτε το βίντεο του 1ου SUP Race 2013 και 2014 : http://vimeo.com/76646677 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση