ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος ελέγχει; Κανένα υπουργείο δεν θέλει παιδικές κατασκηνώσεις - παιδικές χαρές

Τί ανέφερε στο 24News o Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και τί του απάντησαν δύο υπουργοί

24news team

Η πρόσφατη τραγωδία σε παιδική κατασκήνωση και οι τραυματισμοί σε παιδική χαρά στην Ελλάδα, με τελευταίο θλιβερό απολογισμό τον πνιγμό 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης, ήχησαν το καμπανάκι και στην Κύπρο.

Πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων ανέφεραν πως είναι γονείς, σε συζητήσεις στα social media θέτουν ερωτήματα και απορίες που άπτονται ζητημάτων πρόληψης και ασφάλειας.

Μεταξύ αυτών τους οποίους απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα, εδώ και καιρό είναι ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Η απογοήτευσή του είναι ευδιάκριτη καθώς όπως ανέφερε στο 24News, κανένα υπουργείο δεν δέχεται να θέσει υπό την ομπρέλα του, τις παιδικές κατασκηνώσεις και τις παιδικές χαρές.

Χωρίς έναν ξεκάθαρο νόμο, με σαφείς πρόνοιες για θέματα ευθύνης, προδιαγραφών, για τα μέτρα ασφάλειας για τα παιδιά, που σχετίζονται με τους υπευθύνους που συνοδεύουν παιδιά, καθώς και για άλλες παραμέτρους, το ρίσκο για δυστυχήματα ή ατυχήματα δεν εκτιμάται ότι θα μειωθεί.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου απευθύνθηκε για το θέμα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, καθώς και στην υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ωστόσο δεν έλαβε την ανταπόκριση που ανέμενε. Διαβεβαίωσε όμως ότι θα συνεχίσει τις ενέργειές του μέσω της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση