ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάτσας: «Με ανθρώπους έντιμους ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία»

Επόμενο βήμα το ποινικό δικαστήριο, ανέφερε ο Σάββας Μάτσας για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΚΥΠΕ

Ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το κράτος θα πρέπει τώρα να εξεύρει στοιχεία που να στοιχειοθετηθούν ποινικές κατηγορίες σε σχέση με τους δράστες στην υπόθεση θανάτου του Θανάση Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ανακοινώνοντας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το πόρισμα της για τα αίτια θανάτου του 26χρονου τότε εθνοφρουρού, που είχε εντοπιστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, η θανατική ανακρίτρια, Ντόρια Βαρωσιώτου, είπε ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου προήλθε από στραγγαλισμό συνεπεία εγκληματικής ενέργειας.

Η 3η θανατική ανάκριση, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, μετά από τρίωρη διαδικασία, δικαιώνοντας την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, που εδώ και 19 χρόνια αγωνίζεται για ν’ αποδείξει ότι ο θάνατος του δεν προήλθε από αυτοχειρία, αλλά από εγκληματική ενέργεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα είναι "η προσπάθεια εκ μέρους του κράτους για ανεύρεση στοιχείων ώστε να ικανοποιηθεί ένα ποινικό δικαστήριο σχετικά με τους δράστες αυτής της υπόθεσης, τους δολοφόνους".

Επισήμανε ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα μετά από 19 χρόνια, όμως, είπε, " εάν γίνει μια ολοκληρωμένη διερεύνηση από ανθρώπους οι οποίοι είναι έντιμοι, είναι ικανοί, ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία τα οποία να είναι ικανοποιητικά για να στοιχειοθετηθούν ποινικές κατηγορίες και να είναι αξιόπιστες ενώπιον ενός ποινικού δικαστηρίου".

"Αυτό απέμεινε πλέον, το οποίο είναι και η ουσία, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία της απόφασης της θανατικής ανακρίτριας σχετικά με την αιτία θανάτου του Θανάση Νικολάου" πρόσθεσε.

Ο κ. Μάτσας ανεφερε ότι ένας από τους δύο θεσμούς, είτε ο Γενικός Εισαγγελέας ή το Υπουργικό Συμβούλιο πρέπει να εξεύρουν τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία να είναι έντιμα και ικανά να φέρουν σε πέρας αυτή τη εργασία, όσο δύσκολη και εάν είναι, ούτως ώστε να υπάρχει το μαρτυρικό υλικό για δίωξη κάποιων οι οποίοι προφανώς έχουν διαπράξει αυτό το έγκλημα.

"Μπορεί και ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί και το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίσουν αυτούς τους ποινικούς ανακριτές" είπε.

Ερωτηθείς για τον δικό του ρόλο, είπε ότι αυτός έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά το θεμα της αιτίας θανάτου του Θανάση Νικολάου και πρόσθεσε ότι "εάν επιθυμούν να είμαι στην ομάδα για ανακάλυψη των δραστών εγώ θα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση