ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια 29Μ - ΑΠΟΕΛ: Η Αστυνομία ενημέρωσε, η ΚΟΠ αποφάσισε

Το χρονικό της διεξαγωγής του αγώνα χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας

24news team

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όπως ο αγώνας Ομόνοια 29Μ - ΑΠΟΕΛ, διεξαχθεί χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.

Συγκεκριμένα η ΚΟΠ με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως, «σε συνέχεια επιστολής του Αρχηγού της αστυνομίας προς την ΚΟΠ σε σχέση με πληροφορίες για παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων της Ομόνοιας 29ης Μαΐου έξω από το στάδιο «Κατωκοπιά Επιστροφή - Γλαύκος Κληρίδης» την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ενόψει του αγώνα της ομάδας τους με τον ΑΠΟΕΛ για να διαμαρτυρηθούν για την κάρτα φιλάθλου αλλά και πληροφορίες για παρουσία οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα και λόγω της τοποθεσίας του Σταδίου και της ιδιομορφίας της γύρω περιοχής, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  •  Ο αγώνας ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαΐου - ΑΠΟΕΛ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ.
  •  Να παραχωρηθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στους φιλάθλους της Ομόνοιας 29ης Μαΐου».

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας και η απόφαση της ΚΟΠ

Λίγο πολύ είναι γνωστό το πώς οδηγήθηκε η Κυπριακή Ομοσπονδία να λάβει την εν λόγω απόφαση μιας και τα πρόσφατα επεισόδια στη Λεμεσό δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια λάθους.

Σύμφωνα με τα όσα περιήλθαν εις γνώσιν της ιστοσελίδας μας, από πλευράς τους οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την ΚΟΠ για πληροφορίες που έφτασαν κοντά τους, κάτι που επιβεβαιώνει και η Ομοσπονδία μέσω της ανακοίνωσής της και οι οποίες έκαναν λόγο ότι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ θα βρίσκονταν πέριξ του γηπέδου, διαμαρτυρόμενοι για την κάρτα φιλάθλου. Στην αντίπερα όχθη, οι διωκτικές αρχές ενημερώθηκαν πως οργανωμένοι οπαδοί των φιλοξενούμενων θα βρίσκονταν επίσης στο ίδιο σημείο. Το όλο σκηνικό σε συνδυασμό με την ιδιόμορφη τοποθεσία του γηπέδου στην Περιστερώνα, σήμανε κόκκινο συναγερμό για τυχόν παρατράγουδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως μας τονίσθηκε, η Αστυνομία προχώρησε σε ενημέρωση προς την ΚΟΠ όπως κάνει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις με την Ομοσπονδία να είναι αυτή που είχε τον τελευταίο λόγο.

Οι αντιδράσεις των Ομάδων

«Θα σεβαστούμε για πρώτη και τελευταία φορά, αυτή την απόφαση»

Το ΑΠΟΕΛ μέσω ανακοίνωσής του έστειλε σαφές μήνυμα πως, θα σεβαστεί για πρώτη και τελευταία φορά, αυτή την απόφαση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η οποιαδήποτε απόφαση μη μετακίνησης οπαδών, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν φταίει για όσα διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό. Για τα τραγελαφικά γεγονότα, τους σχεδιασμούς… πρόληψης που δεν εφαρμόστηκαν και τους αστείους χειρισμούς που ακολούθησαν δεν είδαμε μέχρι στιγμής, κανένας να έχει αναλάβει καμία ευθύνη.

Βρισκόμαστε στο 2024 και αντί να προχωρούμε μπροστά και να προσφέρουμε ασφαλή πρόσβαση σε όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, φθάνουμε στο σημείο να αναγκαζόμαστε σε αγώνες χωρίς μετακινήσεις οπαδών επειδή οι αρμόδιες αρχές του κράτους, δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα αυτονόητα. Και η πρώτη επίπτωση αυτών των γεγονότων έρχεται να εφαρμοστεί σε εκτός έδρας αγώνα του ΑΠΟΕΛ.

Για να προστατεύσουμε τις επόμενες μετακινήσεις φιλάθλων μας, σε όλα τα γήπεδα της Κύπρου, θα σεβαστούμε για πρώτη και τελευταία φορά, αυτή την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την, ως μια και μοναδική εξαίρεση. Ελπίζοντας ότι για τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος ούτε εμείς ούτε καμία άλλη ομάδα θα στερηθεί τον κόσμο της, σε εκτός έδρας αγώνα.

«Δεν μιλάμε απαγόρευση μετακίνησης, αλλά για κεκλεισμένων των θυρών»

Η Ομόνοια 29Μ διεμήνυσε μέσω της εκπομπής «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους και τον επικεφαλή του ΔΣ της, Αδάμο Ευσταθίου, ότι, δεν πρόκειται για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων αλλά για αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν:

Για την απόφαση της ΚΟΠ για το ματς της Κυριακής: «Θα έχουμε 150 εισιτήρια. Δεν μιλάμε για περιορισμό εισιτήριων, ούτε για απαγόρευση μετακίνησης, αλλά για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι. Πως κατάληξε αυτός ο αγώνας να παιχτεί κεκλεισμένων των θυρών. Στέλναμε όλες τις επιστολές από το καλοκαίρι και ζητούσαμε να μας ενημερώσουν για το συγκεκριμένο στάδιο»

Αν θα γίνει διαμαρτυρία της Θύρας 9 την Κυριακή: «Δεν ξέρω, δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση. Θα υπάρχει κόσμος έξω από το γήπεδο. Μεγάλο αριθμό φιλάθλων είχε έξω και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ».

Για το γήπεδο στην Περιστερώνα: «Δεν είναι εύκολο να γίνονται παιχνίδια υψηλού κινδύνου στην Περιστερώνα. Αυτό θα έπρεπε να το προνοήσουν από το καλοκαίρι. Μας έχουν απαντήσει ότι έχει πιστοποιητικό ασφαλείας το γήπεδο. Δημιουργείται και μια αδικία προς τις ομάδες. Είναι κάποιες αποφάσεις για τις οποίες υπάρχει η πίεση από την πολιτεία και την Αστυνομία. Θα είναι δίκαιο προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ αν γίνουν κανονικά οι μετακινήσεις σε άλλα εντός έδρας παιχνίδια μας; Θεωρούμε ότι δημιουργείται προηγούμενο. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνεται οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων με λεωφορεία. Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες ότι είναι ένας δρόμος να πάμε αλλά αυτές τις ανησυχίες τις βάλαμε από το καλοκαίρι. Εγώ θεωρώ ότι η Αστυνομία όταν θέλει, μπορεί. Αστυνομία και πολιτεία θέλουν να απαγορεύσουν τη μετακίνηση. Από εκεί και πέρα πρέπει να λυθεί η κόντρα ΚΟΠ και Αστυνομίας».

Για τον κίνδυνο επεισοδίων: «Χρονολογείται η οποιαδήποτε κόντρα μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει σήμερα. Οι οπαδικές κόντρες και τα πιθανά επεισόδια θα υπάρχουν πάντα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα γήπεδα, δεν μπορούμε να βρίσκουμε τις λύσεις την τελευταία στιγμή. Όχι να βάζουμε ένα μέτρο καταστολής την τελευταία στιγμή, δεν είναι αυτός ο τρόπος».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση