ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε μπελάδες ο Λοϊζίδης - Προς απόλυση για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Αν απολυθώ να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες» - Βολές και κατά του Προέδρου Χριστοδουλίδη

24news team

Η Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Πρόεδρου του Κλάδου του Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑΣ», Νίκου Λοϊζίδη μπαίνει για τα καλά στα βαθιά τον Οκτώβριο με τον ίδιο να παρουσιάζεται ενώπιον του πειθαρχικού Σώματος, για ανάρμοστη συμπεριφορά και να είναι αντιμέτωπος με ενδεχόμενη απόλυση από τα καθήκοντά του. Με δηλώσεις του στο 24news ρίχνει πυρά προς τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και προειδοποιεί για συνέπειες εάν απολυθεί.  

Ο κ. Λοϊζίδης κληθείς να σχολιάσει την πιο πάνω εξέλιξη ανάφερε στην ιστοσελίδα μας ότι «ο συνδικαλισμός είναι η αρχή της ταφόπλακας» και η απειλή έρχεται μέσω της απόλυσής του.

Εξάλλου, έριξε και τα πυρά του κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Πρόεδρος άφησε την αστυνομία να γίνει ξέφραγο αμπέλι», ενώ μεταξύ άλλων είπε: «η βρωμιά έφθασε πολύ ψηλά».

Πρόσθεσε επίσης ότι σε μία ενδεχόμενη απόλυσή του να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες, σημειώνοντας: «εδώ που φθάσαμε δεν εμπιστευόμαστε κανένα θεσμό».

Θυμίζουμε πως η ηγεσία του Αστυνομικού Σώματος άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του κ. Λοϊζίδη σε σχέση με τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Από πλευράς της Αστυνομικής Δύναμης, ο εκπρόσωπος τύπου, Χρίστος Ανδρέου, δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την διαδικασία αλλά ανέφερε ότι υπάρχει πειθαρχική διαδικασία ενώπιον πειθαρχικού δικαστηρίου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια ανεξάρτητη διαδικασία.

Φωνάζει η ΕΔΕΚ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πειθαρχική δίωξη η ΕΔΕΚ.

Απαράδεκτη, εναντίον των εργασιακών θεσμίων και επιζήμια για την ίδια την Αστυνομία, είναι η ενέργεια της ηγεσίας της Αστυνομίας να διώξει πειθαρχικά τον αστυφύλακα συνδικαλιστή Νίκο Λοϊζίδη, Επικεφαλής του Κλάδου Αστυνομικών της συντεχνίας «Ισότητα», για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της Αστυνομίας, σημειώνει η ανακοίνωση. 

«Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι για όλους τους εργαζόμενους, είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο από την ευνομούμενη πολιτεία και δεν επιτρέπεται, ούτε να ποδηγετείται η συνδικαλιστική δράση, ούτε να περιορίζεται αυτό το δικαίωμα».

Η ΕΔΕΚ καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας, αντί να επισείει τη δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής δίωξης και της απόλυσης πάνω από τους συνδικαλιστές, να ακούσει και να προσμετρήσει τι λένε οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, για τις αδυναμίες της Αστυνομίας.

«Ειδάλλως, η επιμονή της ηγεσίας της Αστυνομίας να διώξει πειθαρχικά συνδικαλιστές – αστυνομικούς, θα εκληφθεί ως προσπάθεια απόκρυψης των αδυναμιών και απροθυμίας να αντιμετωπιστούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση