ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όραμα και δέσμευση της Coca-Cola το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα ως το 2040

Η ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος σε όλη την αλυσίδα αξίας είναι βασική προτεραιότητα για τη συμβολή στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

Προωθητική Ενέργεια

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το συλλογικό μέλλον μας από την κλιματική κρίση. Καθώς αυτή εντείνεται, κάθε επιχείρηση πρέπει να επιταχύνει την προσπάθειά της στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Με γνώμονα να συμβάλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, προτεραιότητά της Coca-Cola είναι η ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος σε όλη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης που προκύπτει στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και στην τελική χρήση των προϊόντων της.

Στην Coca-Cola αναγνωρίζουν πως δεν αρκεί απλώς να φτιάχνουν αναψυκτικά, αλλά μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, αγκαλιάζουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα για να κάνουν τη διαφορά. Ιδίως σήμερα, όπου η σύγχρονη κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα, η Coca-Cola φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις, για να χτίσει ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο. Αναλαμβάνοντας δράσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία.

Η Coca-Cola ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που δεσμεύτηκαν και πέτυχαν στόχους που βασίζονται στην επιστήμη, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Χαρακτηριστικά, την τελευταία δεκαετία, έχουν μειωθεί στο μισό οι άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το σχέδιο μείωσής του CO2 έως το 2030 έχει ήδη εγκριθεί. Για έβδομη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023, ο Όμιλος Coca-Cola HBC ανακηρύχθηκε στην πρώτη θέση ως η πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών στον κόσμο, από τον κορυφαίο δείκτη βιωσιμότητας παγκοσμίως, Dow Jones Sustainability Index (DJSI), ενώ είναι η 13η συνεχόμενη χρονιά που εμφανίζεται μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών. 

«Net Zero By 40»

Θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση ενός θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, απασχολούν ιδιαίτερα τον Όμιλο Coca-Cola HBC, διασφαλίζοντας ότι οι ενέργειές της συμβάλλουν θετικά στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθεια περιορισμού της κλιματικής αλλαγής, εντάσσεται η δέσμευση του Ομίλου Coca-Cola HBC NETZEROBY40 που ανακοινώθηκε το 2021 και που αφορά στην επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τους ως το 2040. Σύμφωνα με το σχεδιασμό ως το 2030 θα μειωθούν οι εκπομπές στα πεδία 1,2 και 3 κατά 25%, με περαιτέρω μείωση 50% την επόμενη δεκαετία.

Με γνώμονα αυτό, και να για να πετύχει το όραμά του, ο Όμιλος Coca-Cola HBC έχει θέσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονικά ορόσημα το 2025, το 2030 και το 2040. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι στο πλαίσιο ενός εγκεκριμένου και επιστημονικά βασισμένου στόχου (Based Targets Initiative SBTi) με γνώμονα το όριο αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1.5°C.

Αναλυτικότερα:

Μέχρι το 2025:

  • Μείωση των άμεσων εκπομπών CO2e κατά 30% συγκριτικά με το 2017.
  • Το 50% των ψυγείων της σε σημεία πώλησης να είναι ενεργειακά αποδοτικά.
  • Το 50% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί ο όμιλος στα εργοστάσιά του να προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.
  • Το 100% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά του να προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

Μέχρι το 2030:

  • Μείωση των απόλυτων εκπομπών από τη δραστηριότητα κατά 55% συγκριτικά με το 2017.
  • Μείωση των απόλυτων εκπομπών από την αλυσίδα αξίας κατά 21% συγκριτικά με το 2017.

Όραμα του Ομίλου Coca-Cola HBC είναι, μέχρι το 2024, το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, Net Zero By 40, με μέλημα τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση