ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οργή πολιτών: Μπορεί να την σκότωσες αλλά θα ξαναγεννηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνές για διπλή σε 48 ώρες σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς στο Λιβάδι Ακρωτηρίου

24news team

Την οργή πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών προκάλεσε η διπλή πρόκληση πυρκαγιάς, σε διάστημα 48 ωρών, στο Λιβάδι Ακρωτηρίου. Μια περιοχή ιδιαίτερα αγαπημένη στο κοινό, με σπάνιο οικοσύστημα και ενταγμένη στο δίχτυο Νατούρα.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεγάλο μέρος της περιοχής γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα. Ο κόσμος ωστόσο φωνάζει για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς ώστε στο μέλλον να «ξεφυτρώσουν εκεί πολλά και διάφορα», όπως λένε στα social media.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση σχετικού βίντεο από τον Μιχάλη Μιχαήλ, στη σελίδα των Καιρόφιλων Κύπρου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Έχει δύο μέρες, 27 και 28 Αυγούστου, που κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν ζημιά στο Λιβάδι Ακρωτηρίου. Ένα σπάνιο μέρος και σπάνιο οικοσύστημα. Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο μεταναστεύουν πολλά πουλιά από Αφρική και προς Ευρώπη, από Ευρώπη προς Αφρική. Ένα μέρος που έχει σπάνια φυτά και πουλιά.

Για εκείνους που το έκαναν μπορεί να ήταν μόνο δέντρα, παλιόχορτα και παλιοκαλάμια. Για κάποιους άλλους ήταν ένα μέρος που έρχονταν να βγάλουν φωτογραφίες, να περπατήσουν στη φύση, να φέρουν τα μωρά τους, να δουν γαϊδουράκια, άλογα. Χειμώνα, καλοκαίρι, εδώ είχε πράσινο. Ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν, μακάρι να καλά οι πυροσβέστες δυο μέρες και δύο νύχτες προσπαθούσαν να μην επεκταθεί η φωτιά.

Για εκείνον που το έκανε, έχω να πω ότι η φύση, μπορεί να την σκότωσες τώρα αλλά θα ξαναγεννηθεί. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Η περιοχή είναι Νατούρα και ελπίζω να μην υπάρχουν σκοπιμότητες και αύριο, μεθαύριο, να δούμε να ξεφυτρώνουν πολλά και διάφορα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι πρέπει».

Για να ακολουθήσουν σχόλια από πολλούς πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους  για τις δύο πυρκαγιές στο Λιβάδι Ακρωτηρίου, εκφράζοντας κι αυτοί την πεποίθησή τους περί σκοπιμότητας. Αρκετοί έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους για σχέδια εγκατάστασης μεγάλων φωτοβολταϊκών συστημάτων, ακόμα και για άλλες αναπτύξεις, όπως αναφέρουν.

Κάτοικος περιοχής έχει σημειώσει πως ενώ κατοικεί εκεί για δέκα χρόνια δεν είδε ποτέ καπνό ενώ φέτος, είδε φωτιά τρεις φορές συνολικά κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση