ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραγωγός αποκαλύπτει τιμές σκάνδαλο σε τρόφιμα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το θερμοκήπιό του και δεν τον καλύπτουν για αποζημίωση σκελετού

24news team

Ο 32χρονος γεωπόνος Ραφαήλ Νικολάου, ιδιοκτήτης θερμοκηπίου στη Μονή, ο οποίος είδε τους κόπους μιας ζωής να σκορπίζονται στον αέρα, όταν ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τα πάντα προ τριημέρου, έφερε στο προσκήνιο ένα ακόμη ζήτημα που βαραίνει τους Κύπριους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι η αμοιβή για την παραγωγή τους είναι πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων τους στο λιανικό εμπόριο.

Η διαφορά στις τιμές

Δυο εβδομάδες πριν το θερμοκήπιό του καταστραφεί ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ο Ραφαήλ Νικολάου είχε πουλήσει αγγουράκια σε εμπόρους προς 1,50 ευρώ το κιλό, το οποίο στις υπεραγορές είχε τιμή 3,30 και 3,50 το κιλό. Ανέφερε επίσης πως για το φασολάκι πήρε 3,50 με 4 ευρώ το κιλό και το έβλεπε να πωλείται στις υπεραγορές 6 με 7 ευρώ.

Το κακό νέο για τον Κύπριο παραγωγό, όπως τον ενημέρωσε η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου είναι πως δεν του καλύπτονται οι υλικές ζημιές. Μόνο οι καλλιέργειες. Γεγονός παράδοξο καθώς οι σκελετοί είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσουν τα θερμοκήπια.

Ολοκληρωτική ζημιά

Η καταστροφή στον σκελετό του θερμοκηπίου, που ήταν αδειοδοτημένο και νομότυπο, είναι ολοκληρωτική. Οι ζημιές ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες ευρώ. Ιδιωτική ασφάλιση του θερμοκηπίου δεν υπάρχει.

Οι κόποι μιας ζωής έχουν χαθεί, είπε ο οικογενειάρχης γεωπόνος, εκφράζοντας συνάμα την ανησυχία του, η περίπτωσή του να μην ξεχαστεί από τους αρμοδίους, φέροντας παραδείγματα της προηγούμενης διετίας επίσης στην επαρχία Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X