ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Παρέλαβα ερείπια» φωνάζει η νέα κοινοτάρχης - Μόλις δύο μαθητές

«Το κράτος στην πραγματικότητα προσπαθεί να σβήσει κάθε ίχνος από τις μικρές κοινότητες», διαμαρτύρεται

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη της κυβέρνησης ζητά η νέα κοινοτάρχης Φασούλας, της επαρχίας Πάφου, Μαρία Χρίστου, η οποία μιλά με πόνο ψυχής και πίκρα για την εικόνα των αγροτικών περιοχών και των μικρών κοινοτήτων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Μαρία Χρίστου ανέφερε πως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χωριά δεν έχουν πληγεί από την αστυφιλία, αλλά από την ίδια της πολιτεία, αφού ως πρόσφυγες σε τ/κ κοινότητα δεν επιτρέπεται να κτίσουν στη Φασούλα.

Δυστυχώς, είπε, οι απόγονοι προσφύγων στη Φασούλα θέλουν να παραμείνουν στην κοινότητα τους, «αλλά δυστυχώς δεν τους επιτρέπεται». «Παρέλαβα ερείπια», δήλωσε.

Για τη στάση του κράτους

Όραμα και προτεραιότητα της είναι να έρθει, όπως είπε, νέος κόσμος στο χωριό. «Αν και το κράτος στην πραγματικότητα προσπαθεί να σβήσει κάθε ίχνος από τις μικρές κοινότητες», σύμφωνα με τη θέση της Μαρίας Χρίστου, εντούτοις δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό μέσο για να φέρει «νέο αίμα» στην κοινότητα.

Σήμερα, είπε, στη Φασούλα υπάρχουν μόνο δύο μαθητές που φοιτούν στο ΙΒ Δημοτικό σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης». Τα παιδάκια μεταβαίνουν στο σχολείο τους με λεωφορείο, συμπλήρωσε.

Αμίαντος στο καφενείο

Πρόσθεσε πως στην κοινότητα υπάρχει ένα και μοναδικό καφενείο το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, αναφέροντας πως το ενοικιάζουν από τα τουρκοκυπριακά. Πρέπει ωστόσο, όπως είπε, «να απομακρυνθεί ο αμίαντος από την οροφή του για να είναι λειτουργήσιμο, κάτι που δεν έχει προγραμματιστεί». Αποτέλεσμα αυτού, συνέχισε, είναι να πληρώνουν για χρόνια ενοίκιο «χωρίς ο διαχειριστής να ενδιαφέρεται». Φέτος συνέχισε, αναμένεται να διακοπεί η συνεργασία, εφόσον δεν υπάρχει υποστήριξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X