ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πόλεμος» για τη Νίκου Παττίχη: Έδωσε δύο εναλλακτικές το υπουργείο

Η δεδομένη απόφαση για λωρίδα λεωφορείου, το κυκλοφοριακό χάος και οι έντονες ανησυχίες

24news team

Δύο εναλλακτικές αντιπρότεινε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την οριστικοποίηση της απόφασής του για δημιουργία λωρίδας λεωφορείου σε μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες της Λεμεσού, τη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη.

Το υπουργείο ενημέρωσε τα εμπλεκόμενα μέλη πως η λωρίδα λεωφορείου δεν θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Επιπλέον, κατά το ωράριο της αποκλειστικότητας για τα λεωφορεία, θα συζητηθεί εάν μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια λωρίδα και συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων, όπως για παράδειγμα τα υβριδικά ώστε να θεωρηθεί και ως μια μορφή κινήτρου, όπως αναφέρθηκε.

Οι αντιδράσεις από τοπικούς φορείς παραμένουν πολύ μεγάλες καθώς τα τελευταία χρόνια, όσοι χρησιμοποιούν τις βασικές οδικές αρτηρίες της Λεμεσού κατά τις ώρες αιχμής ζουν τον απόλυτο εφιάλτη. Γι’ αυτό και πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση εάν σε υφιστάμενους δρόμους περιοριστεί σε μια λωρίδα η τροχαία κίνηση.

Από την άλλη, η πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών απαντά πως η δημιουργία λωρίδων για λεωφορεία, που συνδέονται με χώρους park and ride είναι απόλυτα αναγκαία για να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα δημόσια μεταφορικά μέσα, με την ελπίδα πως θα απαμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Είναι και η ευρωπαϊκή οδηγία στη μέση για μείωση των εκπομπών ρύπων από τις μεταφορές, με την Κύπρο να απέχει μακράν από τα απαιτούμενα ποσοστά και να θεωρείται βέβαιο πως θα αρχίσει σε μερικά χρόνια να πληρώνει βαρύ οικονομικό τίμημα. Το οποίο βεβαίως θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση