ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρωινή μπόρα στη Λεμεσό: «Ήταν όπως τις πόμπες» (Βίντεο)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Κακοκαιρία επικρατεί σε αρκετές περιοχές του νησιού αφού ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην πρόγνωσή της η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου αναφέρει ότι το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα νοτιοανατολικά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, μάλιστα, στη Λεμεσό η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που κάτοικος της πόλης με ανάρτησή της στην σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξαφνική μπόρα με δυνατή βροχή και αστραποβροντές Λεμεσό ώρα 05:45 βασικά ήταν όπως τις πόμπες».

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας  

Το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί και το απόγευμα στα δυτικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. H θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση