ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προσοχή! Πήρες αυτό το mail από τράπεζα; Είναι απάτη (Εικόνα)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώσεις

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με νέα μορφή διαδικτυακής απάτης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσω τις νέας αυτής απάτης, οι δράστες αποσκοπούν να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία και χρηματικά ποσά από πολίτες.

Συγκεκριμένα οι δράστες με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία περιέχουν την ονομασία και το λογότυπο πιστωτικών ιδρυμάτων. Στα μηνύματα αυτά, καλούνται οι παραλήπτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο για δήθεν επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους. Ως πρόσχημα οι επιτήδειοι αναφέρουν ότι προηγούμενη σχετική ειδοποίηση του τραπεζικού ιδρύματος έχει αγνοηθεί και αν δεν γίνει η «επιβεβαίωση στοιχείων», οι δραστηριότητες του λογαριασμού θα ανασταλούν.

Ο εν λόγω σύνδεσμος αποσκοπεί στην υποκλοπή ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης λογαριασμούς τραπεζικών εφαρμογών, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.

Ως εκ τούτου το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την λήψη τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και να μην ακολουθεί τέτοιους συνδέσμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση