ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνάντηση Παναγιώτου με συντεχνίες για ξενοδοχεία

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας

ΚΥΠΕ

Συνάντηση θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με επίκεντρο το θέμα της ανανέωσης της κλαδικής σύμβασης στη βιομηχανία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως μετά  την απόρριψη της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αποφάσισαν, σε κοινή συνεδρία, τη λήψη μέτρων σε όλο τον κλάδο παγκύπρια.

Σε χθεσινή γραπτή δήλωση, ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το οριστικό ναυάγιο μπορεί να αποφευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο εύρος των διαφορών μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργοδοτικών συνδέσμων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».

«Η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από την ανάληψη της συλλογικής ευθύνης που επιβάλουν οι ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής, οι σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, και οι αυξημένες εισοδηματικές ανάγκες της κοινωνίας», υπογράμμισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση