ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τεράστιο το χρέος του κράτους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τί ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και η αλλαγή πολιτικής για το αποθεματικό

24news team

Τεραστίων διαστάσεων είναι το διαχρονικό χρέος του κράτος προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ανέφερε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου ότι το υπό αναφορά χρέος ανέρχεται γύρω στα 10.5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη της επιτροπής είχαν ενώπιον τους της έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για το αρμόδιο υπουργείο που αφορούσε την περίοδο από το 2020 μέχρι το 2022, υποβάλλοντας τα ερωτήματά τους.

Ο Γιάννης Παναγιώτου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «το ύψος της επένδυσης του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο κράτος φθάνει τα 10.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αφορά τα χρήματα που έχει δανειστεί το κράτος από το Ταμείο». Καταβάλλεται επιτόκιο πέραν του 4%, όπως σημείωσε.

«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη διαπιστώνοντας ότι η συγκεκριμένη πολιτική για επένδυση του αποθεματικού του Ταμείου μόνο στο δημόσιο, έκλεισε το κύκλο της, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε εξορθολογισμό ώστε ένα σημαντικό μέρος του αποθεματικού να επενδύεται εκτός δημοσίου», δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως η πολιτεία πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει μέρος του χρέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση